Hnojivo HB-101, aplikace a recenze přírodního stimulátoru růstu

Ti, kteří mají rádi zahradnictví nebo rádi pěstují rostliny, vědí, že dobrý sklizeň a zdravý růst květin vyžaduje spoustu úsilí a nákladů..

Aby byla rostlina příjemná pro oči, používají se různé obvazy, ale z bezpečnostních důvodů mnozí dávají přednost použití přírodních hnojiv bez chemických přísad, protože jsou zcela bezpečné.

Hnojivo HB 101 má takovou charakteristiku, že použití a recenze spotřebitelů potvrzují účinnost tohoto nástroje.

Hnojivo HB 101, složení, rozsah a recenze

HB 101 je stimulátor růstu pro pěstované, pokojové a zahradní rostliny. Tento druh krmení je přirozený a bezpečný, protože neobsahuje chemikálie a přísady..

Hlavní účinnou složkou tohoto stimulantu je oxid křemičitý, látka získaná ze dřevin. Vyrobeno ze džusů: cypřiš, jitrocel, japonský cedr a borovice.

Oxid dioxid je zodpovědný za růst buněk a činí buňky odolnějšími a odolnějšími. Výsledkem je, že kultura získává více kořenové a vegetativní hmoty..

Složení obsahuje řadu stopových prvků:

Uvolňovací forma: granulovaný prášek a kapalina. Každá forma se používá k pěstování rostlin jiným způsobem a v určité sezóně.

HB 101 se používá v mnoha oblastech:

  • Osivo.
  • K obnově a posílení půdy.
  • Při zalévání sazenic.
  • Pro hnojení mladých a dospělých rostlin.
  • K ošetření plodin z hub.
  • Chcete-li zvýšit výnosy.
  • Používá se pro krmení v zeleninových zahradách, pro okrasné a pokojové rostliny.

Účinnost a přínosy hnojiv jsou obrovské, což potvrzuje pozitivní zpětná vazba od lidí.

Sergey píše: Moje matka miluje pěstování rostlin. Ale často, dokonce s neustálou péčí, kvete špatně a zemřeli. Když jsem dorazil o rok později, byl jsem ohromen, všechny rostliny kvetly v místnosti. Listy ožily, byly pružné a keře zdravé a svěží. Tajemství krásy se ukázalo být při aplikaci krmení HB 101. Maminka je spokojená a šťastná. Vodní rostliny s tímto hnojivem dvakrát týdně a pravidelně stříkají. Plánujeme koupit granule HB, domníváme se, že výsledek nebude o nic méně účinný. Doporučujeme všem!

Ruslan na letním fóru obyvatel poznamenal: Vždy jsem dával přednost pouze přírodním produktům, zejména při pěstování ovoce a zeleniny. Používám organická hnojiva. HB 101 byla především se svým složením potěšena. Používám ji v zahradě více než tři roky, líbí se mi. Po výsadbě sazenic se nebojím o jeho růst. Sazenice jsou vždy podsadité a silné a velké keře nejsou náchylné k chorobám.

Lydia: soused mi doporučil tento lék. Okamžitě jsem nevěřil v tento zázračný lék, myslel jsem si, že to přehání jeho zásluhy. Na jaře jsem se však rozhodl to vyzkoušet. Teď si koupím HB 101 pro svou zahradu. Keře jsou svěží, plody jsou světlé a voňavé, vysoký výnos. Bobule jsou velké a chutné.

Pozitivní recenze ukazují, že produkt je velmi produktivní a lze jej používat beze strachu..

Hnojivo HB 101 v granulích a ve formě tekutého koncentrátu, aplikační pravidla

Droga se prodává ve dvou formách:

Granulovaná látka se vyrábí v baleních o hmotnosti deset a tři sta gramů. Kapalina je balena do lahví o objemu šest, padesát a sto miligramů. Nejmenší dávka je pro pokojové rostliny. Sto mililitrů se používá pro zeleninové zahrady a sady.

Doporučení pro zavedení granulí:

  • Tento typ hnojiva se přidává na podzim. Pokud plánujete používat jiné organické a minerální produkty, měli byste je nejprve nalít a poté použít tento stimulant. Je důležité, aby se nacházelo na povrchu a nepřicházelo do styku s jinými minerály (je zakázáno používat další podkortex na bázi olejů a močoviny)..
  • HB 101 se mísí s pískem, zahradou nebo zahradní půdou, ve vzácných případech se mísí s kompostem. V budoucnu bude vrchní obvaz rovnoměrně rozložen po výsadbě půdy. Po tomto se nedoporučuje kopat půdu..

Pravidla pro přidávání kapalné látky:

  • Tato možnost je nejúspornější. Jeden miligram (dvacet kapek) je dvacet litrů hotového roztoku. K měření požadovaného poměru byste měli použít speciální měřící pipetu, která se prodává s drogou..
  • U domácích rostlin stačí aplikovat několik kapek látky, u zeleninových zahrad se objem vypočítává v závislosti na hektarech půdy. Instrukce bude uvedena na láhvi.

Hnojivo je bezpečné, takže při zavádění nejsou vyžadována žádná zvláštní ochranná opatření. Stačí nosit gumové rukavice a zabránit tomu, aby se produkt nedotýkal nosní dutiny a očí.

Více o hnojivu HB-101 se dozvíte na videu:

Účinnost pro orchideje

Orchideje jsou docela náladové květiny, které vyžadují náležitou péči a spoustu živin pro vývoj a růst. Nejdůležitějším prvkem pro zdraví orchidejí je křemík..

Kořenový systém květu tuto látku velmi rychle absorbuje z půdy a kořeny začnou oslabovat, což negativně ovlivňuje stonek, listy a květenství..

Křemík je součástí HB 101 ve velkém množství. Díky tomuto oplodnění získají květiny jasnou barvu, posiluje se imunitní systém rostliny a oddenek. Vyvíjí se odolnost vůči chorobám charakteristickým pro tuto kulturu.

Orchidej by měla být ošetřena jednou týdně nebo každých deset dní. Krmivo se nalije do půdy, přípustný poměr je 1: 2 (litr vody pro dvě kapky látky). Šest miligramových lahví je hodnoceno od šedesáti do sta dvacet litrů.

Před výsadbou květin na ulici se provádí oplodnění podle následujícího schématu:

  • 100 miligramů je zředěno dvěma kubickými metry vody, což stačí k hnojení dvou hektarů půdy;
  • Na milión vody se spotřebuje 50 miligramů látky, což stačí na jeden hektar.

Tyto proporce jsou ideální pro pěstování a pravidelné zavlažování pomocí hydroponie, kdy se místo půdy používá speciální náhradní roztok..

Toto hnojivo nevyžaduje zvláštní skladování, ale při přípravě hnojiva byste ho měli okamžitě použít. Tím se zvýší účinnost.

Aplikace pro sazenice rajčat

Před výsadbou sazenic rajčat musí být půda ošetřena HB 101. Taková půda umožní množení dobrých bakterií rychleji, což zlepší úrodnost a strukturu půdy.

Keře pak vyvinou silný kořenový systém, listy udržují správný tvar, výnos se několikrát zvyšuje.

Zralá rajčata obsahují velké množství kyseliny askorbové a cukru, což umožňuje vytrženému ovoce udržet si po dlouhou dobu reprezentativní vzhled..

Zpracování musí být provedeno před výsadbou sazenic.

  • Rozpusťte 5 miligramů HB 101 ve sto miligramech vody (pokud místo není větší než sto metrů čtverečních a pokud je více, lze tento poměr vypočítat samostatně).
  • Po 7 dnech se krmení opakuje, totéž se provádí 21. den.
  • Nyní byste měli oplodnit sazenice. K tomu musíte kořeny do roztoku snížit na půl hodiny (na 1 miligram produktu musíte vzít 10 litrů tekutiny nebo 2 kapky na 1 litr).
  • Ke stříkání rostlinného materiálu je nutné zředit jednu kapku v litru vody. Postup se provádí každých sedm dní.
  • Pozitivní výsledek vás nenechá dlouho čekat. Přes povětrnostní podmínky a počáteční kvalitu sazenic bude spousta rajčat.

Je možné použít jahodové hnojivo HB 101

HB 101 lze použít pro bobule, včetně jahod. Hnojivo dělá bobule chutnější, výživnější, zvyšuje výnos, sklizené jahody vydrží déle.

Toto jahodové hnojivo se používá k zalévání během letních měsíců po skončení období květu. V budoucnosti se lék používá ke stříkání vaječníků, k přípravě roztoku byste měli vzít dvě kapky látky na jeden litr tekutiny.

Pokud se použije granulovaný produkt, musí být na podzim a na jaře položeno pod každý keř pět granulí. To posiluje kořenový systém keře a přispívá ke kvalitě produktu..

Hnojivo HB 101, aplikace pro pokojové rostliny

Domácí květiny vyžadují péči, jako zahradní květiny. V této oblasti se aktivně používá hnojivo HB..

K přípravě tekutého produktu budete potřebovat:

  • litr vody;
  • dva miligramy HB 101.

Zalévejte rostlinu výsledným roztokem jednou za šest měsíců. Takové zavlažování zkracuje dobu nečinnosti a prodlužuje dobu květu bez poškození rostliny..

Postřik listů se provádí každých 14 dní v průběhu celého roku. Jeden miligram léčiva se užívá na litr vody.

Aplikace zrnité látky:

  • na kilogram půdy se používají tři až pět granulí.
  • Je důležité, aby byl přípravek na povrchu a ne uvnitř hrnce. Tato manipulace se provádí pouze v zimě..

Toto oblékání chrání vnitřní květiny před nemocemi, obnovuje poškozený kořenový systém, oživuje a prezentuje pupeny, dodává květenství jas.

Analogy léčiv

HB 101 můžete nahradit podobnými léky.

Účinně pomáhá při hnojení zahradní půdy, zmírňuje nemoci: padlí; fusárium; trouchnivění.

Přípravek obsahuje fungicid a houby, které pronikají do země a vylučují škodlivé složky. K přípravě roztoku je třeba zředit padesát miligramů látky v deseti litrech vody

EtamonJe to dobrý stimulátor růstu. Přípravek obsahuje fosfor a dusík. Tento typ se používá pro otevřenou půdu, zejména pro zpracování sazenic a zeleně, ve kterých stimuluje růst.
Trichoplant
Floronekterýial agent pro zahradní půdu. Používá se k boji s bakteriemi a houbami

Neexistuje absolutně identický lék, jako je HB 101, existují pouze podobné léky, volba závisí na potřebách majitele.

Hnojivo HB 101 je tedy jedinečné, protože je vhodné pro stimulaci zahradních rostlin, indoor plodin a zeleninové zahrady.

Hlavní věcí je sledovat dávkování a čas zákroku..

NV-101: první aplikace a první výsledky

Záznam deníku vytvořil uživatel Deppert, 02/06/13
Zobrazení: 9,301, komentáře: 4

27. ledna jsem zasel 5 semen velkoplodých jahod odrůdy „Florian F1“ do rašelinových tablet (bylo to nejdražší v obchodě, až 65 rublů v sáčku s 5 semeny, dovolte mi, myslím, uvidím, co žádají o tento druh peněz).
Semena v tabletách prošla zrychlenou stratifikací v chladničce po dobu 3 dnů, poté byla vystavena na parapetu během dne, v noci - pod LED lampou pro doplňkové osvětlení.

Přesně o týden později jsem se rozhodl postříkat 3 z 5 tablet HB-101. Byla neděle večer. Následující den, v pondělí, po návratu z práce ve večerních hodinách, jsem otevřel víko nádoby pro větrání a nevěřil jsem svým očím: dvě semena postříkána přípravkem klíčícím!

Dnes, druhý den po postřiku, vypadají semena takto: ve dvou ze tří semen postříkaných HB-101 už klíčky klíčily do země ke kořenům. Třetí semeno stále spí. Jedno z neošetřených semen vykázalo pouze bílý zobák výhonku, který se dnes večer vylíhl. Je pozoruhodné, že jeho tablet stál mezi třemi NV (takto nazývám semena a klíčky ošetřené drogou). Celková prodleva je 2 dny. ✌

Fotografie: celkový plán nádoby s prášky. Ty s tyčinkami jsou nezpracovaná semena. Jedna tableta s přilepenou folií - soutěžícím účastníkem experimentu - další odrůda zasetá právě před 2 dny, ale namočená v HB-101 na jeden den v lednici. Tableta byla také namočena v přípravku. Uvidíme, co vyjde.
Zvětšená fotografie jasně ukazuje rozdíl ve vývoji mezi dvěma semeny HB a jednoduchým semenem s nepatrně vylíhnutým klíčkem..

Fórum květinářství Frau Flora

O pěstování pokojových a zahradních rostlin; diskuse o druhu, odrůdách, chorobách, škůdcích.

  • Nezodpovězená témata
  • Aktivní témata
  • Vyhledávání
  • O nás

Vitalizer NV-101

Moderátor: Floriana

Vitalizer NV-101

Zpráva Skif81 »28. května 2011, 11:00

HB-101 je japonský vitalizátor, směs výtažků z cedru, borovice, cypřiše a jitrocelu, jako žádné chemikálie.
Zpracovávám pro ně všechny rostliny, i zmrzlá azalka v obchodě je nyní v pupenech, všem doporučuji, vážná věc, otestovaná!

Re: Vitalizer NV-101

Zveřejnil Svyatoslav »28. května 2011, 11:22

Vitalizer HB - 101 stimulátor přirozeného růstu a zesilovač imunity rostlin. Vyrobeno v Japonsku.
Slovo „vitalizer“ znamená „zrychlení“ nebo „přinášející život“. Složení: výtažek z cedru, cypřiše, borovice, javoru a 72,6% křemíku ve formě dostupné rostlinám.
Akce: Výnos, konzervace, nutriční hodnota a chuť plodů se výrazně zvyšují. Zvyšuje obsah mikroorganismů v půdě, snižuje množství toxických látek v půdě, chrání před mlhou a srážením kyselin. Pouze 1-2 kapky koncentrátu na 1 litr vody - promíchejte a vodu a vodu. Píšou, že pro květiny je dosaženo super efektu.!

To vše je dosaženo díky koncentrované nesyntetizované nutriční kompozici, která je vyvinuta z extraktů rostlin s dlouhou životností s velkou vitalitou: himálajský cedr, cypřiš, borovice a jitrocel. Tento lék je zcela přirozený. Podporuje a stimuluje růst rostlin a jejich imunitního systému, pomáhá rostlinám využívat veškerý jejich vnitřní potenciál a zdroje životního prostředí.
HB-101 není chemické hnojivo. Produkt vyživuje rostliny, zlepšuje růst, kvetení a produktivitu. Je 100% organický, zcela bezpečný, navržený tak, aby byl přínosem pro životní prostředí a snížil používání chemických hnojiv. Jeho kapalná forma umožňuje snadnou a rychlou aplikaci ve formě zředěných roztoků, granulovaná forma je obohacena zeolitem (oxid křemičitý 76,5%).
Aplikace a dávky:
Balení 6 ml. určený pro 60 - 120 litrů. voda, tj. asi 1 - 2 kapky léku na 1 litr. voda, 20 kapek = 1 ml. Zalévejte nebo stříkejte rostliny jednou týdně. V každé lahvičce s léčivem je obsažena dávkovací pipeta.
Semena a zrna jsou namočena v roztoku HB-101 (1 - 2 kapky na litr vody) těsně před výsadbou.
Před výsadbou namočte cibule a hlízy rostlin po dobu 30 minut.
1 hodinu před výsadbou ve skleníku nebo na volném prostranství hojně zalévejte sazenice roztokem HB-101.
Rostliny stříkejte HB-101 jednou týdně po celé vegetační období, od klíčení až do zralosti.
Zalévání - jednou týdně, pracovní roztok 1-2 kapky na litr vody

Vážení členové fóra, použil někdo z vás osobně Vitalizer NV-101??
Prosím, pokud můžete, podělte se o své osobní pozorování účinku léku na vaše rostliny.

Sdílejte to

Tento produkt není k dispozici pro dodání do vašeho regionu

poděkovat!

Vždy se snažíme o to nejlepší, abychom potěšili naše zákazníky s nejvýhodnějšími cenami..

S pozdravem, internetový obchod Wildberries.

Přidáno do čekacího seznamu

Další informace o přijetí

Již brzy

Složení

Popis

Zlepšuje klíčivost semen a zvyšuje vitalitu. Posiluje ochranné funkce rostlin, snižuje stupeň poškození nemocí. Zvyšuje odolnost rostlin vůči nepříznivým podmínkám: prudké změny teploty, mrazy a jarní mrazy, teplo a sucho, podmáčená půda, silný vítr. Chrání rostliny před srážkami mlhy a kyselin. Výrazně zvyšuje produktivitu. Vylepšuje se barva a tvar listů, květů a plodů, zvyšuje se jejich nutriční hodnota a chuť. Je možné dřívější sklizeň. Bezpečnost plodiny se ve srovnání s produkty, ve kterých nebyl přípravek použit, výrazně zvýšila. Zvyšuje obsah prospěšných mikroorganismů v půdě, aniž by zvyšoval obsah fytopatogenní flóry. Systematické použití HB-101 uzdravuje půdu. Je možné znovu zasadit kulturu ve stejné oblasti.

Informace o technických vlastnostech, dodávce, zemi výroby a vzhledu produktu jsou pouze informativní a jsou založeny na nejnovějších dostupných informacích od výrobce

poděkovat!

Vždy se snažíme o to nejlepší, abychom potěšili naše zákazníky s nejvýhodnějšími cenami..

HB 101 hodnocení

Příspěvek od mitra Čt 15. listopadu 2012 18:55

Re: HB-101 - vysoce energetický kapalný extrakt

Zveřejněno uživatelem Elvi Čt 15. listopadu 2012 19:16

Re: HB-101 - tekutý extrakt

Zveřejnil jenni dne Čt 15. listopadu 2012 19:35

Re: HB-101 - vysoce energetický kapalný extrakt

Zveřejnil buriyn dne Čt 15. listopadu 2012 19:57

Informace jsou k dispozici na internetu. Četl jsem to, když jsem si ho koupil pro sebe. Příprava HB-101
Zelenina, ovoce a bobule (rajčata, okurky, papriky, lilky, cukety, dýně, byliny, jahody, melouny, vodní melouny atd.)

1. Příprava půdy Zavést půdu roztokem HB-101 (1-2 kapky na litr vody) 3krát před výsadbou.
2. Příprava a výsev semen Namočte semena do roztoku HB-101 (1-2 kapky na litr vody) po dobu 12 hodin.
3. Péče o sazenice stříkejte roztokem HB-101 (1-2 kapky na litr vody) týdně po dobu 3 týdnů. Před výsadbou do země se doporučuje snížit kořenovou část sazenic do roztoku HB-101 (1-2 kapky na litr vody) po dobu 30 minut.
4. Péče po přesazení, před sklizní Zavlažujte rostliny roztokem HB-101 (1–2 kapky na litr vody) nebo stříkejte vaječníky jednou týdně.

Zelí, saláty a zelenina (včetně rukolou, špenátu, petrželky, kopru)
1. Příprava půdy Zavlažujte půdu HB-101 (1-2 kapky na litr vody) 3krát před výsadbou.
2. Příprava a výsev semen Namočte semena do roztoku HB-101 (1–2 kapky na litr vody) po dobu 3 hodin.
3. Další zpracování Irrigát s roztokem HB-101 (1-2 kapky na litr vody) týdně po dobu 3 týdnů.

Kořenová zelenina a cibule (brambory, mrkev, řepa, cibule, krucifer, tulipány, lilie a jiné cibuloviny)
1. Příprava půdy Zavlažujte půdu HB-101 (1-2 kapky na litr vody) 3krát před setím nebo výsadbou sazenic.
2. Příprava na výsadbu Před výsadbou ponořte cibule / hlízy po dobu 30 minut do roztoku HB-101 (1-2 kapky na litr vody).
3. Další zpracování Zavlažujte půdu roztokem HB-101 (1–2 kapky na litr vody) každých 10 dní.

Luštěniny (hrách, fazole, fazole, sójové boby atd.)
1. Příprava půdy Zavlažujte půdu roztokem HB-101 (1-2 kapky na litr vody) 3krát před setím nebo výsadbou sazenic.
2. Příprava a výsev semen Před výsadbou ponořte semena do roztoku HB-101 (1–2 kapky na litr vody) po dobu nejvýše minuty..
3. Další zpracování Sadenice stříkejte roztokem HB-101 (1-2 kapky na litr vody) každý týden během vegetačního období až do sklizně.

Zahradní květiny (chryzantémy, růže, karafiáty, astry, pivoňky, hrášek atd.)
1. Příprava půdy Zavlažujte půdu roztokem HB-101 (1-2 kapky na litr vody) 3krát před setím nebo výsadbou sazenic.
2. Příprava a výsev semen Namočte semena do roztoku HB-101 (1-2 kapky na litr vody) po dobu 12 hodin.
3. Další zpracování Pravidelně (jednou týdně) krmte rostliny (zalévání listů) roztokem HB-101 (1-2 kapky na litr vody).

Hrnkové rostliny (fialky, portréty, růže, brambořík, bambus, orchideje atd.)
Zavlažujte půdu a stříkejte listí roztokem HB-101 (1-2 kapky na litr vody) každých 7-10 dní po celý rok. Tato dávka je také vhodná pro pravidelné zalévání hydroponicky pěstovaných rostlin..

Jehličnaté a listnaté stromy (jedle, cedr, cypřiš, smrk, bříza, dub, javor, atd.)
Granule rozprostřete kolem koruny jednou za šest měsíců. Doporučuje se stříkat jehly živným roztokem HB-101 (1 ml na 10 litrů vody) k ošetření spálení od slunce a prevenci všech typických jehličnatých chorob. Tato metoda údržby je také vhodná pro zlepšení stavu listnatých stromů. Mějte na paměti, že teplomilné listnaté stromy a zejména keře (šeřík, třešeň atd.) By se neměly stříkat častěji než 2-3krát za sezónu! (Jinak strom nebo keř nemusí dobře zima)

Ovocné stromy (jablko, hruška, třešně, hrozny, mandarinky atd.) Na jaře a na podzim rozprostřete granule kolem koruny. Nastříkejte vaječníky roztokem HB-101 (1 kapka na litr vody) třikrát (jednou týdně). Mějte na paměti, že teplomilné stromy a keře by se neměly stříkat častěji než 2-3krát za sezónu! (Jinak strom / keř nemusí dobře zima)

Houby
Bakteriální prostředí. Přidejte HB-101 k substrátu (1 ml na 3 litry vody) a stříkejte roztokem HB-101 (1 ml na 10 litrů vody) jednou týdně.
Woody prostředí. Namočte substrát v roztoku HB-101 (1 ml na 5 litrů vody) po dobu 10 hodin. Zavlažujte výsadbu stejným řešením jednou týdně.

Trávník. První výhonky krmte granulovaným HB-101 rychlostí 1 cm3. (viz měřicí lžíci) 4 čtverce. metrů.

HB 101 hodnocení


Registrace: 25.8.2006
Příspěvky: 1703
Z: Moskva

HB-101 je koncentrovaná nutriční kompozice vyvinutá z extraktů vysoce energetických rostlinných složek: japonský cedr, cypřiš, borovice a syramore.
HB-101 je zcela přirozený, vysoce čištěný stimulátor růstu a aktivátor imunitního systému pro všechny rostliny: zelenina, ovoce, bobule, stromy, cereálie, houby, keře, trávníky, pokojové rostliny.

1. Zvyšuje odolnost sazenic vůči silnému větru, suchu.
2. Vylepšuje se barva a tvar listů, květů a plodů, zvyšuje se jejich nutriční hodnota a chuť.
3. Zvyšuje hladinu cukru a obsahu vitamínu C v ovocích a listech 1 až 8krát. Je možné dřívější sklizeň.
4. Výnos se výrazně zvyšuje.
5. Bezpečnost plodiny se také zdvojnásobí nebo více ve srovnání s produkty, kde se lék nepoužil.
6. Je zcela bezpečný pro lidi a zvířata. Neškodí životnímu prostředí.
7. Zvyšuje obsah mikroorganismů v půdě bez okyselení.
8. Výrazně snižuje množství toxických látek v půdě a vodě.
9. Chrání před srážením mlhy a kyselin.

100% přírodní a ekologický produkt.
Netoxický.
Jednoduché, hospodárné a snadno použitelné.
Účinné pro všechny typy plodin.
Prokázáno mnohaletými zkušenostmi.
HB-101 nemá životnost.

HB-101 lze použít pro pěstování všech druhů rostlin pro domácí, letní chaty i v průmyslovém měřítku. Lék je k dispozici ve dvou typech - kapalina a granule.
Kapalnou směs můžete pravidelně používat po celou dobu kultivace rostlin ve formě vodného roztoku o různých koncentracích: od 1 ml HB-101 na 1 litr vody, do 1 ml HB-101 na 100 litrů vody, v závislosti na stavu rostlin. Sada obsahuje odměrku s odstupňováním, pomocí které můžete snadno změřit požadované množství léku. Pro malé plochy (pokojové rostliny, rostliny v květináči atd.) Pro pohodlí jednoduše smíchejte 2-3 kapky HB-101 s 1 litrem vody.
Ve fázi „ošetření / příprava půdy“ můžete použít granule v množství 300 g na 165 m2, 1 kg na 545 m2. Granule smíchejte s půdou. Tento postup opakujte dvakrát za sezónu. Když se granule dostávají do půdy, začínají pracovat po celou sezónu stabilně.

Konečně…
HB-101 je extrakt vyrobený výhradně z obnovitelných přírodních zdrojů a bez použití jakékoli „chemie“ jako nutriční směsi nebo „vitalizátoru“ pro rostliny. Pomáhá rostlině přirozeně maximalizovat a využívat veškerý její vnitřní potenciál a rezervy, čímž zajišťuje stimulaci stabilního růstu rostlin, jakož i posílení a rozvoj všech jejích imunitních funkcí. (C)

Hnojivo HB-101, aplikace a recenze přírodního stimulátoru růstu

Fungicid XOM aplikujeme přísně podle pokynů

Ošetření chloridem měďným se provádí postřikem rostlin během vegetačního období (s výjimkou doby květu); je zbytečné je ovlivňovat před prasknutím pupenů a po pádu listů, stejně jako zbavené půdy. K přípravě roztoku se doporučuje nejprve zředit prášek HOM mírně vodou (nádoba by neměla být vyrobena ze železa), poté přidat vodu podle pokynů v množství 40 gramů suché přípravy na kbelík vody (na sto dílů) Pro lepší přilnavost lze přidat odstředěné mléko (půl sklenice na kbelík). V souladu s pokyny používáme hotový fungicidní roztok okamžitě

Při postřiku je důležité listy hojně navlhčit, a to i zespodu. To by mělo být provedeno, když je suchý a klidný, nejlépe při teplotě vzduchu ne vyšší než 30 a lepší večer

Ochrana trvá několik týdnů. Pokud však během této doby pršelo, mělo by se ošetření opakovat..

Výhody použití

  1. Oxid křemičitý obsažený v přípravku díky své schopnosti posílit buněčné stěny a aktivovat jejich růst umožňuje rostlinám rychle růst hmoty kořenů a listů. Zvyšuje imunitu.
  2. Křemík, pomáhá rostlinám vstřebávat živiny a chrání před nepříznivými podmínkami.
  3. Semena ošetřená HB 101 klíčí rychleji. Rostliny snášejí stres spojený s transplantací a změnami životních podmínek, rychleji se přizpůsobí.
  4. Výnos se zvyšuje. Fáze kvetení začíná častěji, plody dozrávají a pupeny se otevírají rychleji, zlepšuje se vzhled rostlin.
  5. V jakékoli fázi růstu je přípustné zavedení HB 101. Pozitivně působí na stav půdy, po aplikaci HB 101 se půda stává ekologicky čistší a úrodnější. Droga je bezpečná pro volně žijící zvířata.
  6. Pohodlná forma uvolnění pro použití a přepravu.

Nevýhody použití

  1. Vysoké náklady na lék.
  2. Potřeba integrovaného přístupu, pravidelné aplikace. HB 101 není hnojivo, proto je nezbytné zavádění živin.
  3. Předávkování může způsobit opačný účinek (růst a zpoždění vývoje)
  4. Použití léku na vyčerpané, špatné půdy a substráty nebude mít požadovaný účinek, ale pouze škodí. Tato podmínka platí pro všechny růstové stimulátory..

Formulář pro uvolnění léčiva

Vyrábí se pouze v koncentrované formě.
Kapalný koncentrát, k dispozici v balení 6–20 mg. Je na bázi vody a vysoce rozpustný ve vodě. Zahrnuje rostlinný extrakt a stopové prvky (dusík, vápník, sodík, hořčík, železo, křemík).

Po rozpuštění koncentrátu ve vodě se přidá do půdy za zalévání nebo se postříká listím postřikem rostliny. Připravený roztok musí být použit do 2 hodin.

Granulovaná forma, dostupná jako suché granule. Obsahuje oxid křemičitý 76% a další komplex makro a mikroprvků. Granule se nanášejí na povrch půdy, aniž by usnuly. Je nutné přivést ho předem, protože lék začíná fungovat o šest měsíců později, po aplikaci. Vhodnější pro průmyslové použití a domácí zahrady.

Způsob aplikace

Vitalizer HB 101 je nákladově efektivní a snadno použitelný.

Při použití HB 101 by mělo být zavádění organických látek a organických chemikálií do půdy omezeno 2-3krát. Lze použít v kombinaci s hnojem.

Granulovaný přípravek se zavádí do půdy předem. Nejprve je nutné aplikovat organická a minerální hnojiva a teprve poté aplikovat stimulanty. Musí zůstat na povrchu. Aplikujte podle pokynů.

Kapalný koncentrát se před použitím rozpustí ve vodě rychlostí 1 - 2 kapky na litr zavlažovací vody. Můžete nakrmit list a pod kořen (1krát týdně. Přípravek použijte pro namočení semen (semena květin po dobu 12 hodin, hlíz a cibulovin po dobu 30 minut) a péči o sazenice (prolévání roztokem 1 hodinu před výsadbou).

Před výsevem se doporučuje polévat půdu zemědělské půdy roztokem HB 101 po dobu 3 týdnů (jednou týdně), což zvýší obsah mikroorganismů v půdě. Půdy vyrobené z umělých substrátů (kokosová vlákna, minerální čedičová vlna, bílý křemenný písek) lze zavlažovat pomocí HB 101 pouze jednou za dva týdny.

Po navigaci

Stabilní výsledek při práci s fungicidem XOM (oxychlorid mědi) závisí na přísném dodržování pokynů pro každé použití. Fungicid HOM je podle pokynů povolen k použití nejen v zemědělském průmyslu, pomůže zvýšit výnos jakékoli zahradní nebo zahradní zahrady. Popularita HOM naznačuje, že instrukce marně nepředepisuje rozsáhlou oblast použití tohoto fungicidu, testovanou v průběhu let. Droga pomáhá, i když existují jasné známky plísňové infekce, ale její přesná definice je obtížná.

Ochranný a terapeutický, kontakt metodou, účinek HOM se projevuje v ničení buněk škodlivých mikroorganismů houbového původu (pozorováno pouhým okem, jako je hniloba, skvrny, plísně). Proces ovlivňování infekcí probíhá na povrchu stonků a listů, s vyloučením penetrace. Díky použití v souladu s pravidly stanovenými v pokynech je oxychlorid měďnatý bezpečný pro lidi a domácí zvířata. Ve vnějším prostředí se fungicid za šest měsíců rozkládá na neškodné složky.

Bezpečnostní předpisy při práci s chemickými hnojivy

Pokyny k použití Hom dávají základní doporučení, jak správně používat lék:

Provádí se zpracování rostlin v zahradě, zakrývání očí brýlemi a rukama rukavicemi. Droga není nebezpečná pro člověka, ale při prvním použití se může ukázat, že někdo je na takové látky alergický.

Nepoužívejte nádobí, ve kterém se vaří jídlo, ani kovové nádoby, protože Hom způsobuje korozi kovů.

Pokud se roztok při postřiku ovocných stromů dostane do očí, měly by být vypláchnuty velkým množstvím tekoucí vody..

Pokud tekutina vstoupí do zažívacího ústrojí, je nutné vypít balíček aktivního uhlí a omýt ho litrem vody. Nemůžete vyvolat zvracení - uhlí absorbuje toxiny a bezpečně je odstraňuje z těla.

Ahoj milí čtenáři! Jsem tvůrcem projektu Fertilizers.NET. Rád vidím každého z vás na jeho stránkách. Doufám, že informace z článku byly užitečné. Vždy otevřený pro komunikaci - komentáře, návrhy, co ještě chcete na webu vidět, a dokonce i kritiku, můžete mi napsat na VKontakte, Instagram nebo Facebook (kulaté ikony níže). Mír a štěstí všem!

Také vás bude zajímat čtení:

Fungicidní výhody a nevýhody

Měď je jedním z prvků, které jsou součástí účinných látek metabolismu. Ovlivňuje tvorbu chlorofylu v rostlinných buňkách, zlepšuje metabolismus uhlohydrátů a dusíku. Pod vlivem iontů mědi v rostlinných kulturách se zvyšuje obsah škrobu, cukru, bílkovin a tuků.

S nedostatkem klesá množství kyseliny askorbové a dalších vitamínů. Nedostatek mědi se projevuje v křoví rostlin, i když se ovoce a bobule nezvyšují. Některé plodiny vykazují známky chlorózy (hlavně na vrcholcích), listy stočené.

Absence stopového prvku v broskvích se jasně projevuje: listy mění tvar. Tomu se říká zvlnění a vyžaduje ošetření. Poptávka po mědi v rostlinách dosahuje svého vrcholu v počátečních fázích růstu - v době aplikace dusíkatých hnojiv.

Před květem je látka zcela absorbována, takže doba zpracování se kryje s potřebami rostlin. Největší deficit je pozorován na písčitých půdách. Hom může být používán často, protože lék stojí penny a jeho přínosy se projevují v průběhu vegetačního období.

Video: Fungicidy - přípravky proti chorobám rostlin

Fungicid má kromě nízkých nákladů následující výhody:

lze použít ve spojení s jinými přípravky na ochranu rostlin;

rychle se připravuje, na rozdíl od Bordeauxovy kapaliny;

nezpůsobuje závislost na patogenních mikroorganismech, takže funguje účinně pokaždé;

můžete si koupit obaly různých hmotností v závislosti na potřebách a počtu rostlin;

široká škála infekcí, proti kterým se lék používá;

nenarušuje životní cyklus rostlin.

Fungicid má také nevýhody. Před nákupem hnojiva se doporučuje přečíst návod k použití léku Hom:

při použití před deštěm bude nutné opětovné ošetření, protože se roztok omývá (v tomto ohledu je lepší použít kapalinu Bordeaux);

není ekonomický, protože je nutné stříkat obě strany listové desky;

rychle zničen kyslíkem (relativní nedostatek, protože chemikálie se v tkáních nehromadí);

existují časové limity.

Při teplotách nad 30 stupňů se ošetření neprovádí, protože oxychlorid měďnatý může způsobit popáleniny listů.

Přípravek značky HOM pro rostliny obsahující měď

Oxychlorid měďnatý má oproti takovým fungicidům (léčiva, která léčí a předcházejí chorobám rostlin) výhody, jako je síran měďnatý a směs Bordeaux. Je méně toxický a nespaluje pokožku. Kapalina Bordeaux podle pokynů vyžaduje postupné míchání, filtrování; netoleruje sloučeniny s jinými látkami; na okrasných rostlinách zanechává ošklivé bílé skvrny; používá se pouze při nízkých teplotách vzduchu. Oxychlorid měďnatý je prášek, který se jednoduše zředí vodou; nedráždí pokožku. Pro oxychlorid mědi nejsou horké počasí a jasné světlo překážkou. Může být kombinován s Epin, Fufanon, Inta-Vir, Entobacterin; ne s Aktara, alkálie (vápno).

Oblast použití proti chorobám

HOM pracuje na otevřeném a chráněném místě. Může pomoci pěstitelům zeleniny proti:

  • Pozdní plíseň a různá místa brambor a rajčat,
  • bakterioza, antracóza a LMR dýně, cuketa, okurky,
  • cibule peronospora.

Zahradníci si užijí vítězství v boji proti:

  • Ovocná hniloba - monilióza, strupovitost na ovocných stromech,
  • moniliální popálení, různá místa v třešní a jiných kamenných plodů,
  • anthracnosa, plíseň hroznů.

HOM chrání léčivé, květinové a dekorativní plodiny před zákeřnou rzí, škodlivými skvrnami, plísní. Nejlepšího výsledku je dosaženo rychlým potlačením počátečního stádia infekce nebo pravidelnou profylaxí (3 až 6 sprejů v půlměsíčním intervalu). Ochranná opatření musí být dokončena tři až čtyři týdny před sklizní (u okurek, rajčat, nejméně 5 dnů).

Když se používá Hom

Podle návodu k použití se fungicid Hom doporučuje pro použití v počátečních stádiích plísňových infekcí, bez ohledu na fázi vývoje rostlin..

Potravinářské plodiny

Hom se používá k ochraně rajčat před hnědými skvrnami, plísní a makrosporiózou. Lék je účinný proti antracnóze, bakterioze, peronosporóze a cerkosporóze ovlivňující cibuli, okurky, brambory a řepu. Ovocné stromy a keře s pomocí Homy chrání před hnilobou ovoce, strupovitostí a kadeřáním listů. Optimální dávka fungicidu pro ošetření je 40 g látky na 10 litrů vody. Doporučený počet ošetření je 3-5krát za sezónu.

Léčba léčivem je zastavena 2-3 týdny před sklizní..

Okrasné rostliny

Zahradní a domácí keře a květiny jsou ošetřeny 0,3% roztokem Homa (koncentrace - 30 g léku na 10 litrů vody). Pokojové rostliny zasažené houbou se doporučuje dočasně izolovat ze zdravých rostlin po postřiku fungicidem. Neoplachujte ani nemyjte zbývající roztok z listů ošetřených orchidejí (v tomto případě provedený postup nepřinese požadovaný účinek). Stačí nechat květiny přirozeně vyschnout.

Pomoc s otravou

Pokud dojde k náhodnému požití léku, měli byste okamžitě jít ven na čerstvý vzduch a vzít 2-3 tablety aktivního uhlí s 1-2 sklenicemi čisté vody. Po provedených opatřeních byste měli okamžitě vyhledat lékařskou pomoc..

V případě otravy Homem není možné vyvolat zvracení a vypít velké množství vody, protože tyto akce pouze urychlují absorpci jedu tkáněmi žaludku..

Alternativou k Hom v boji proti houbovým chorobám mohou být drogy jako:

  • Oksikhom, Polykhom, Kuprikol - fungicidy na bázi stejné účinné látky;
  • Směs Bordeaux je účinný přípravek obsahující měď;
  • Fitosporin je biologické činidlo proti široké škále patogenů;
  • Cupritox je fungicid na bázi síranu měďnatého, který se také používá v tank mixech.

Uvedené fungicidy účinně léčí hnědé skvrny, chrasty, plísně, rez, plísně a mnoho dalších chorob kultivovaných rostlin..

Hom je účinný a snadno použitelný fungicid pro udržování zdravé zahrady. Pravidelná preventivní a terapeutická opatření s jeho použitím jsou schopna „snížit na nulu“ veškeré možné škody způsobené plísňovými infekcemi pěstovaných rostlin.

Jak droga funguje?

Nejzákladnější funkcí De-Nol je boj proti peptickému vředovému onemocnění ve všech jeho stádiích vývoje. Obsahuje bizmut, který má svíravý účinek na žaludek, dobře bojuje proti infekci Helicobacter pylori.

Po požití tvoří De-nol tenký film, který chrání žaludeční výstelku před dalším podrážděním. Lék pracuje zvláště intenzivně na těch částech žaludku, kde se objevily ulcerativní vady.

Léčivá látka chrání místa před vředy před kyselinou chlorovodíkovou a enzymy žaludeční kyseliny.

Helicobacter pylori je nejčastější příčinou žaludečních onemocnění a De-Nol inhibuje jeho růst a aktivitu. Enzymy obsažené v přípravku rozpouštějí ochrannou membránu bakterií.

Návod k použití fungicidu Hom

Chcete-li připravit přípravek "Hom" pro zpracovatelské závody, musíte jej zředit vodou. Nejprve se látka nalije do malého množství vody a potom se za stálého míchání postupně přidá požadované množství kapaliny.

Pracovní roztok musí být aplikován rovnoměrně na všechny listy. Rostliny jsou obvykle postřikovány během vegetačního období, ale okrasné plodiny by měly být ošetřeny před a po květu. Aby látka zůstala na listoví a stonku déle, někteří zahradníci dávají přednost přidání odstředěného mléka do kapaliny, ne více než 1% z celkového objemu.

Droga není pro rostliny toxická, ale pokud ji přeháníte svým množstvím a vysokou vlhkostí listů, může dojít k popáleninám nebo hnědé síti na plodech. Hom lze použít společně s organickými pesticidy patřícími do skupiny dithiokarbamátů.

- bakterióza (hniloba, vadnutí);

- plíseň

Použití oxychloridu mědi ve velkých výsadbách

- bakterióza (hniloba, vadnutí);

- plíseň

Termín posledního ošetření sklizně hroznů přípravkem "Hom" je 30 dnů a lněných vláken - 70 dní. Všechny ostatní rostliny mohou být postříkány naposledy 20 dní před produkcí ovoce..

Návod k použití

Proces vaření

Pro přípravu pracovního roztoku Homa nejprve zřeďte doporučenou dávku léku v malém množství vody (je k dispozici ve formě smáčitelného prášku). Když je látka rozpuštěna, přidá se do výsledné kapaliny více vody do požadovaného objemu. Aby roztok během zpracování lépe přilnul k rostlinám, musíte přidat trochu odstředěného mléka (1% z celkového objemu kapaliny).

K přípravě fungicidu byste měli vzít plastovou nádobu, kov rychle oxiduje pod vlivem aktivních složek Homy.

Časy zpracování a čekací doby

Rostliny pro nemoci se stříkají Homem 3 až 6krát za sezónu v kterékoli fázi vývoje kromě kvetení. Pro zákrok je vybrán jasný, bezvětrný den. Také by nemělo být příliš horké venku (ne více než + 30 ° С).

Trvání účinku fungicidu na patogenní houby je omezeno na 14-20 dní. Oxychlorid měďnatý má tendenci se hromadit v ovoci. Aby se zabránilo vstupu této látky do lidského těla, musí být rostliny zpracovány nejméně 20 dní před sklizní.

Aplikace pro prevenci plísňových chorob

Preventivní opatření fungicidem se provádějí, pokud se v místě nebo přilehlých pozemcích v předchozí sezóně vyskytly ohniska plísňových infekcí. Obecná schéma používání přípravku Homa k ochraně rostlin je následující:

  • postřik sazenic 1-2 týdny po výsadbě na otevřeném prostranství;
  • následné ošetření rostlin během aktivní vegetační sezóny v intervalu 14 dnů (s výjimkou fází pučení a tvorby vaječníků).

Použití ve velkých oblastech

Postřik sadbou ovocných a zeleninových plodin přípravkem Hom se provádí podle následujících schémat:

  • brambory a rajčata: spotřeba roztoku - 6-8 l / 100 sq. m, až 5 ošetření za sezónu;
  • cukrová řepa: spotřeba - 10 litrů roztoku na 100 m2. m, až 4 postupy během vegetačního období;
  • ovocné stromy a keře: spotřeba - 2-5 litrů roztoku pro každou rostlinu, počet postřiků - až 4krát ročně.

Koncentrace účinné látky v připraveném roztoku by měla být 0,4%.

Kontraindikace léku

Kontraindikace pro léčivo De-Nol zahrnují:

  • chronické onemocnění ledvin;
  • těhotenství;
  • dětství;
  • současné užívání jiných léků obsahujících vizmut;
  • období laktace;
  • alergické reakce na aktivní složku léčiva.

Hlavní kontraindikací k použití léčiva je nesnášenlivost jeho složek. V případě přetrvávající alergické reakce na bizmut nebo na jiné složky léčiva se může vyvinout anafylaktický šok nebo Quinckeho edém..

De-Nol je kontraindikován v případech akutního nebo chronického selhání ledvin. Důvodem je skutečnost, že většina léku se vylučuje ledvinami..

Těhotenství je také nejpřísnějším zákazem používání De-nol, i když se vyvíjí zcela normálně. Během takového stavu musíte hledat alternativní způsoby léčby nebo úlevy od onemocnění gastrointestinálního traktu..

Pokud se žena po těhotenství rozhodne kojit, bude muset být léčba přípravkem De-Nol znovu odložena. Její částice mohou pronikat do mléka a poté do těla dítěte, což způsobuje komplikace.

Pokud není možné užívat lék kvůli kontraindikacím nebo vedlejším účinkům, může být předepsán jeden z jeho analogů. Podrobnosti v tomto článku...

Domácí opatření

Třída nebezpečnosti, do které patří droga „Hom“, je třetí. Fungicid je považován za středně toxický pro lidi a zvířata. Včely mohou způsobit malé poškození, proto by rostliny neměly být během kvetení postřikovány. A pokud máte vlastní včelín, měli by být pracovníci medu izolováni po dobu pěti až šesti hodin před a po zpracování plodin. Zároveň je droga pro ryby extrémně toxická a nesmí se do ní dostat..

S "Hom" je nutné pracovat ve speciálním oblečení, používat ochranné brýle a respirátor. Při stříkání je zakázáno kouřit, organizovat občerstvení a pít vodu. Na konci práce je třeba vyměnit oblečení, ruce a obličej umýt saponátem a ještě lépe se vyplatí osprchovat. Po použití léku se doporučuje jeho obal spálit tak, aby

FORUM HROZNY

Hrozny, bobule, výsadba, nové odrůdy, hnojiva. Nemoci a škůdci hroznů.

  • Nezodpovězená témata Aktivní témata ->
  • Vyhledávání

HB-101

  • Pošlete téma e-mailem
  • verze pro tisk
  • Jdi na stránku:

Re: HB-101

Zveřejnil Roma »06.5.2012, 23:53

Roma napsal: Dobrý večer všichni! Používám HB-101 od podzimu minulého roku.

. V květnu, stejně jako v létě, budu s přípravou provádět listové vinné hrozny. Všiml jsem si, že při postřiku sazenic a sazenic v rostlinách roste odolnost vůči chorobám.

Re: HB-101

Příspěvek Natalia Puzenko »06.05.2012, 23:58

Re: HB-101

Zpráva od Romů »7. května 2012, 00:05

Re: HB-101

Příspěvek od Natalia Puzenko »7. května 2012, 00:08

Re: HB-101

Zveřejnil Alexey A. “7. května 2012, 05:15

HB-101

Zveřejnil Alexey A. “24. července 2012, 13:55

Re: HB-101

Příspěvek od Natalia Puzenko »24. července 2012, 14:04

HB-101 je japonský stimulátor růstu rostlin. Vitalizer NV-101

Vitalizer HB-101 je zcela přirozený stimulátor růstu a aktivátor imunitního systému rostlin, vytvořený na základě extraktů z borovice, cedru a cypřiše. Hlavním tajemstvím dlouhověkosti těchto rostlin je jejich jedinečný komplex protein-minerál. A jitrocel je známý svými léčivými vlastnostmi..
HB-101 kombinuje všechny tyto ingredience a dodává rostlinám přirozenou vitalitu, pomůže jim posílit je a zdravěji a plody - větší a nejdůležitější, výživnější.!

Výhody HB-101 oproti jiným lékům:

HB-101 lze aplikovat na jakýkoli druh rostlin
HB-101 nemá datum exspirace
Spotřeba NV-101 je velmi malá: 1-2 kapky na 1 litr vody
HB-101 je 100% přírodní kompozice. 100% bez chemikálií
HB-101 nemá v aplikaci na jehličnany žádné analogy
HB-101 obsahuje křemík, který je pro rostliny velmi důležitý
HB-101 zlepšuje stav půdy
HB-101 zvyšuje růst rostlin
HB-101 zvyšuje imunitu rostlin
HB-101 zlepšuje míru přežití během transplantace
HB-101 zvyšuje produktivitu
HB-101 zlepšuje odolnost rostlin vůči chorobám a škůdcům
HB-101 pomáhá rostlinám odolat nepříznivým povětrnostním podmínkám (nepředvídané sucho, náhlé změny teploty atd.)

Pro ty, kteří chtějí být přátelští s přírodou, obklopit se krásou čerstvých květin a pěstovat nejen bohatší, ale také užitečnější sklizeň, doporučujeme vzít vitalizátor HB-101 jako pomocníka.!

HB 101 koupit na http: //www.hb101.ru HB-101 je ekologický koncentrát získaný ze šťáv japonského cedru, jitrocele, borovice, cypřiše v době jejich nejsilnějšího růstu, kdy je obsah účinných látek v nich maximálně vysoký.

Vitalizer HB-101 je komplexní hnojivo, vyživuje rostlinu, zásobuje ji všemi nezbytnými látkami, urychluje růst a aktivuje imunitní systém. Tajemství efektivního účinku HB-101 je v bohatém komplexu protein-minerál a vysoký obsah aktivního křemíku, který rostliny vyžadují. Je známo, že křemík je nedílnou součástí každé rostliny, je nezbytný pro pevnost buněčných stonků stonků a listů, proto v procesu růstu rostliny odstraňují značné množství křemíku z půdy a vyčerpávají jej v této složce. Většina známých hnojiv obsahuje hlavně dusík, fosfor a draslík, proto je téměř nemožné dosáhnout s jejich pomocí stejného stávkujícího účinku jako u HB-101. Vitalizer HB-101 ve skutečnosti nahrazuje všechna složitá hnojiva a současně nepoškozuje rostlinu, protože neobsahuje umělé chemikálie. HB-101 pomáhá rostlině efektivněji využívat její vnitřní potenciál a zdroje životního prostředí.

HB-101 lze použít jak pro pravidelné krmení, tak pro „resuscitaci“ rostlin během obtížných období (nemoc, transplantace atd.), V takových případech je docela možné mírně zvýšit spotřebu a frekvenci aplikace léčiva. HB-101 navíc uzdravuje půdu, podporuje aktivaci prospěšných půdních mikroorganismů a dokonale ji připravuje na nové setí. S použitím HB-101 je možné znovu zasadit plodinu na stejném místě. Semena ošetřená vitalizátorem HB-101 mají lepší klíčivost a rychleji klíčí a dospělé rostliny s HB-101 jsou odolnější vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám, jsou mnohem méně nemocné a lépe nesou ovoce.

Lék HB-101 je možné použít v kterémkoli okamžiku růstu a zrání rostlin, a to jak pro kořenový obvaz, tak pro postřik. I v období zrání ovoce můžete vitalizátor bezpečně používat, protože jeho přirozenost HB-101 nepoškodí rostliny a vaše sklizeň bude nejen hojná, ale také zdravá. Mimochodem, při použití vitalizátoru HB-101 plodina často zraje mnohem dříve a pěstované produkty jsou skladovány mnohem déle. HB-101 zlepšuje nejen barvu a tvar listů a květů, ale také chuť ovoce a činí je výživnějšími.

Pro rychlý účinek z působení léku a pro dosažení maximálního výsledku existuje kapalná forma vitalizátoru - živný roztok hb-101. Pracuje se systematickým zavlažováním a stříkáním jednou týdně.

U trvalých rostlinných plodin se používá granulovaná forma léčiva - hb-101 výživné granule. Postupné rozpouštění granulí HB-101 zlepšuje stav půdy, nasycuje ji minerálním složením užitečným pro rostlinu:


- sodík 41 mg litr
- vápník 33 mg litru
- železo 18 mg litr
- hořčík 33 mg litr
- křemík 74 mg litr
- dusík 97 mg litr


Vitalizátor HB-101 nebo stimulátor růstu rostlin HB-101?

Protože tato droga přišla do Ruska z Japonska, nazývá se nejenom stimulátor růstu rostlin HB 101, ale také vitalizátor HB 101. Proto buďte připraveni na jedno z těchto jmen. Nebojte se, že je to stejná věc.