Místo o zahradě, letní rezidenci a pokojové rostliny.

Existuje mnoho důležitých nuancí v kultivaci této ne nejflexibilnější kultury: některé okurky jsou pro jih, žáruvzdorné, jiné pro sever, chladné, jiné pro dlouhodobé rodení, čtvrté zkráceně a jsou také rozvětvené a s omezeným větvením... Obecně se oči rozběhnou.

Ale tento dopis vám pomůže dát všechno na police tím nejlepším možným způsobem..

4 DŮLEŽITÉ ZÁVĚRY O ČEMU, KTERÁ SE MÍSTAJÍ V REGIONU MOSKVA

Máme jen šest akrů půdy, takže si musíme vybrat, co bude růst. Byl jsem nemocný myšlenkou na nalezení dokonalé odrůdy jahod a je blízko mému cíli - každý rok vyzkouším několik nových odrůd, ale dnes chci psát o okurkách. Co je to za dachu, pokud si nemůžete vybrat čerstvé zelení a chutnat s chutí k jídlu?

VŠE POTŘEBUJETE TENTO ČLÁNEK JE ZDE >>>

Nebylo však snadné koupit nezbytná semena s takovou hojností. Na záchranu přišli známí agronomové (kam můžeme jít bez nich?) A podíval se na různé katalogy. Tehdy jsem zmizel... Tolik různých odrůd! Ale jak říkají, Bůh nám pomůže - začal jsem problém studovat. Takže obecné závěry.

Okurky jsou odrůdové a hybridní.

Chovatelé získávají hybridy z „čistých“ odrůd. Aniž bych šel do genetiky, vysvětlím podstatu, jak tomu rozumím sám: existuje „matka“ se zvláštními, dobrými a ne velmi známkami - například, odolné proti chladu, ale s nízkým výnosem a „táta“ - s vysokým výnosem, ale ne odolné proti chladu. Jejich „potomci“ (F1) jsou jak vysoce výnosní, tak mrazuvzdorní a zpravidla odolní vůči chorobám. Co je potřeba!

Semena však nemohou být odebrána z hybridů, protože třetí generace dědí vlastnosti chaotickým způsobem, tj. výsledek je nepředvídatelný.

Pro sebe jsem se rozhodl, že bych měl následovat vědu, a všechny mé okurky budou hybridy (i když jsem vysadil i „čisté“ odrůdy).

Okurky rostou v různých "košilích". Existují ruské, evropské (německé a nizozemské) „košile“ a asijské - je to kvůli kulinářské kultuře spotřebitelů. Evropané nakládané okurky, Asiaté jedí čerstvé (mají teplo, proč potřebují přípravky?), A konečně, my. Preferujeme samozřejmě sudy, slané, křupavé. Pro čerstvou spotřebu se lépe hodí „asijské“ - hladké, šťavnaté, s tenkou a jemnou pokožkou. Nelíbí se mi to, takže tyto odrůdy nejsou pro mě. Evropské „tričko“ jsou malé hrboly umístěné blízko sebe. Je to jasně vyjádřeno odrůdami Kukui, Lukhovitskie, Marinda, Shchedrik - všechny jsou skvělé pro moření. V některých zdrojích jsou tyto „košile“ také rozděleny na němčinu a nizozemštinu, jedná se však o jemnosti.

Muromsky, Nezhinsky, Murashka, ideální pro solení, se rodí v ruské košili. Je pravda, jak ukazuje praxe, že ruská „košile“ není v marinádě o nic horší, a nizozemská je docela vhodná pro moření, ale stále se ukazuje mnohem chutnější, když každý druh spotřeby má vlastní „košili“..

Všechny okurky jsou rozděleny na včelí opylení a parthenokarpické.

I zde je vše dvojznačné. Včelí opylení jsou považováni za příjemnější, ale v mírných zeměpisných šířkách, a ještě více v severních oblastech s dlouhou pružinou, můžete zůstat bez plodiny. Když jsem si zlomil hlavu, rozhodl jsem se: zasadím oba. A právě tady se tento nápad hodil, o čemž jsem četl více než jednou při pěstování okurek v sudu.!

V naší oblasti se na jaře barel zahřívá mnohem dříve než v zemi, v tom jsou okurky teplé a rostou dobře. Samozřejmě, že v příliš horkém létě mohou hořet v sudu, ale zjistil jsem, že existují odrůdy sprinterů, které dávají maximální výnos v nejkratším možném čase. Pozoruhodný příklad - Balalaika, a pokud stále existuje slabé boční větvení, pak je to přesně to, co potřebujete pro hlaveň! "Košile" je Rus - okurka je křupavá, dobrá v okurkách, v marinádě není špatná. Při pohledu dopředu řeknu hned: tato rozmanitost se ospravedlnila. Zkusili jsme, zasadíme další.

Rozhodnutí je tedy zralé: zasadím parthenokarpické odrůdy do sudu a odrůdy opylené včelami v zahradě. Dělal jsem to už čtvrtou sezónu - metoda se vyplatí.

Sadím semenáčky na lůžkách (20-35 dní) s přídavkem hnoje a humusu. Položil jsem na zem nějakou zem a přikryl ji obrácenou plastovou lahví. A zasadím semena v sudu od 25. do 30. dubna (zkusil jsem to dříve, ale to nedává smysl: semena leží déle v zemi - čekají na teplo).

Na dně sudu jsou umístěny oddenky různých plevelů, starých jahodových keřů a dalších rostlinných zbytků. Pak přichází vrstva hnoje nebo humusu (asi 30 cm), pak malá úrodná země. Nasadil jsem suchá semínka (namočená se mohou hnít, pokud je zima!), Znovu přikryjeme plastovými lahvemi a na horní část sudu, jako na sklenici, položím krycí materiál a spojím ho provázkem. A... zapomněl jsem na 2-3 týdny. Pak zkontroluji: zpravidla jsou sazenice připraveny, a pokud je venku teplo, vyjmu plast a znovu přikryju krycí materiál..

Když okurky dorůstají na okraj sudu, dal jsem oblouky a biče se plazily podél nich. Pokud je léto chladno, můžete to všechno jako šátek zakrýt krycím materiálem o hustotě 17.

Další zajímavý, i když pro mě tak důležitý, moment: okurkové trny jsou bílé, hnědé a černé. Pokud jdete na sůl, zvolte ovoce s černými trny. S bílými jsem však šel dobře, takže jsem se této nuance nezdržoval..

Co je dobré na Kukui?

Byl zakoupen ještě před mým „výzkumem“: přitahoval vtipné jméno. Bylo to v prvním roce, nedostatek zkušeností zasáhl... Ale odrůda neočekávaně dala velké množství ovoce - stačilo na to, aby mohla jíst rodina tří, a hodně zůstalo na solení.

Příští rok byly čtyři sudy a byla provedena „výzkumná“ práce, kterou sdílím. Mimochodem, okurky doporučené jedním zahradníkem, odrůdou Kurazh, byly vysazeny na „rozprostřené“ zahradě. Metoda onemocněla téměř okamžitě, podařilo se mi shromáždit jen několik plodů. Rozhodl jsem se, že je to nechutná odrůda, ale později jsem zjistil, že je to velmi dobré pro skleníky, ale nemám skleník..

Neúspěch prvního roku s pěstováním okurek na otevřeném poli mě vedl k závěru, že v naší oblasti by měly být okurky pěstovány na podložce nebo mřížovině. Můj manžel postavil jakýsi skládací chatrč a nyní v mé zahradě jsou včelí opylené okurky, které natahují podporu.

Zasadím s nimi dva keře opylovačů.

Čmelák odrůda. Mám rád! Kromě své přímé povinnosti - opylování dává slušnou úrodu. Zasadím to do středu zahrady. Mimochodem, pokud existuje podpora, lze okurky pěstovat častěji, asi 20 cm od sebe..

Když jsem prohledal rozsáhlost internetu, zjistil jsem, že oblíbenci našich letních obyvatel jsou Herman a Masha. Koupil jsem oba, protože mám čtyři sudy. Samotné keře jsou svěží, velké, sklizeň je obrovská.

V hlavni už nemám pět řas. Herman je rozlehlejší, Masha je více postavený. Jsou podobné ve vzhledu a chuti ovoce, pouze Masha tvar je více válcový. Chuť je pro tuhé čtyři (mám opravdu co porovnat!), Ale množství je především chvála. Ze všech odrůd, které jsem testoval - první místo! Jsou dobře solení, křupaví - tyto dvě odrůdy doporučuji jako spolehlivé, nenáročné, solené (nebo v marinádě). Zasadím je každoročně.

Fórum zahradníků Vaše zahrada

Internetový klub Vaše zahrada je komunitou lidí, kteří jsou nadšeni pěstováním zahradních rostlin.

O okurkách. (Část II)

  • Jdi na stránku:

O okurkách. (Část II)

  • Citát
  • Citát

I část okurky téma je zde:
ovoshti-f32 / pro-ogurchiki-chast-t20798.html

Dívky, co můžete říci o Adamovi, Connie, odvaze, Libelě, Marindě a Tempe? Jaké jsou vaše preference pro tento rok?

Re: A o okurkách.

  • Citát
  • Citát

Re: A o okurkách.

  • Citát
  • Citát

Re: A o okurkách.

  • Citát
  • Citát

Re: A o okurkách.

  • Citát
  • Citát

Re: A o okurkách.

  • Citát
  • Citát

Re: A o okurkách.

  • Citát
  • Citát

Connie je stejná linie jako Libella. Mají jednoho původce. Libella - Perenta - Bidrette - Conny - Parta. Libella může být hořká. Zbytek by neměl. Nezkoušel jsem je zasít, s výjimkou Bidrette jednou za čas, před 20 lety. To vše jsou hybridy „v německé košili“ - pubertální. Stále se mi líbí "ruská košile" - hrbolatá a pichlavá.
Capra, ano, velmi dobře, ale úplně pryč z prodeje. Ale takový zásah byl před 5 - 7 lety.

O odvaze (Gavrish). Je oceňován profesionály, typ paprsku. Zároveň si však uvědomují, že je trochu záludný v oblasti zemědělské technologie, trochu - ztrácí svou prezentaci. Všiml jsem si této funkce u mnoha domácích hybridů, zejména MANUL. Dokud je počasí dobré a krmení je normální, vypadá to dobře. Jakmile se počasí zhorší, je zataženo, studené - deformace začínají, dokonce i při krmení listovím. A celkový výnos z nich, mimochodem, nepřesahuje výnos z hybridů malých parta, 2 - 4 okurky na internodu (většina Holanďanů), protože se vyvíjejí pomaleji. Parta je luxusní, možná 20 kusů, ale ne všechno poroste, krásné - ještě víc.

Re: A o okurkách.

  • Citát
  • Citát

Re: A o okurkách.

  • Citát
  • Citát

Re: A o okurkách.

  • Citát
  • Citát

Re: A o okurkách.

  • Citát
  • Citát

Connie je stejná linie jako Libella. Mají jednoho původce. Libella - Perenta - Bidrette - Conny - Parta. Libella může být hořká. Zbytek by neměl. Nezkoušel jsem je zasít, s výjimkou Bidrette jednou za čas, před 20 lety. To vše jsou hybridy „v německé košili“ - pubertální. Stále se mi líbí "ruská košile" - hrbolatá a pichlavá.
Capra, ano, velmi dobře, ale úplně pryč z prodeje. Ale takový zásah byl před 5 - 7 lety.

O odvaze (Gavrish). Je oceňován profesionály, typ paprsku. Zároveň si však uvědomují, že je trochu záludný v oblasti zemědělské technologie, trochu - ztrácí svou prezentaci. Všiml jsem si této funkce u mnoha domácích hybridů, zejména MANUL. Dokud je počasí dobré a krmení je normální, vypadá to dobře. Jakmile se počasí zhorší, je zataženo, studené - deformace začínají, dokonce i při krmení listovím. A celkový výnos z nich, mimochodem, nepřesahuje výnos z hybridů malých parta, 2 - 4 okurky na internodu (většina Holanďanů), protože se vyvíjejí pomaleji. Parta je luxusní, možná 20 kusů, ale ne všechno poroste, krásné - ještě víc.

Diskutujeme o nejlepších druzích okurek na fóru

Příspěvek od medvedky »30. 11. 2015, 17:55

Navrhuji sestavit na fóru hodnocení nejlepších odrůd okurek pro každou oblast Ruské federace. K účasti jsou zváni obyvatelé jižních, severních a středních regionů, kteří se chtějí podělit o své zkušenosti s pěstováním populární a milované zeleniny.

Jak víte, nejlepší odrůdy okurek jsou způsoby, jak zakořenit téměř v každé půdě, pokud mají pouze ty správné podmínky.

Zveme zkušené pěstitele zeleniny, aby otevřeli svá tajemství na našem fóru - jak zvýšit výnos této plodiny a nejlepší způsob zpracování rostlin. Například použití bioadheziva „Agropol“ ušetří léčbu drogami a podpoří intenzivní růst. Koneckonců i ty nejlepší odrůdy okurek vyžadují progresivní přístup k kultivaci..

Takže podle recenzí na fórech pro severní regiony patří mezi nejoblíbenější takové odrůdy okurek, jako jsou rané Altai, farmář, admirál F1, Bidrett F1. Jsou otužilí, dobře nesou ovoce a mají "křupavou" chuť. V centrální federální čtvrti zahradníci doporučují odrůdu Muromsky na volném prostranství, které dozrává 35 dní po výsadbě.

10 nejlepších odrůd parta okurek: nové a osvědčené možnosti

Přidání článku do nové kolekce

Chovatelé udělali zahradníkům skutečný dárek tím, že vynesli parta okurky. Nazývají se také kytice, tk. při květu v osách listů se vytvoří 3 až 10 květů, dalo by se říci, celá kytice. Tyto okurky jsou vysoce produktivní..

Jedna rostlina s kytičkovým vaječníkem je schopna produkovat 2-3krát více plodů než obyčejná okurka. Existuje mnoho dalších výhod: masivní zrání ovoce, jejich malá velikost (hlavně okurky nebo okurky) ideální pro moření a konzervování. Kromě toho jsou parta okurky odolné vůči mnoha chorobám a škůdcům..

Funkce rostoucí parta okurky

Všívané okurky jsou hybridy chované křížením několika plodných odrůd s odrůdou s samičím kvetením. Jejich velké rodení vyžaduje další péči..

Požadavky parta hybridů na teplotu, krmení a zalévání jsou podobné jako u ostatních okurek. Ale také mají své vlastní vlastnosti. Zejména hroznové okurky by neměly být vysazovány v ponoru a příliš blízko u sebe, aby se výsadba nezhustila..

Rostliny vyžadují týdenní malé dávky vrchního obvazu a minerální a organická hnojiva by se měla střídat. Je také nezbytné často sbírat okurky, aby zralé plody nezasahovaly do vývoje jiných vaječníků. Pěstování na trellisech pomůže zvýšit výnosy..

Nejvhodnějším způsobem je počet vaječníků parta okurek ovlivněn nadbytkem výživy dusíkem, suchou půdou, silným přehřátím a nadměrným zastíněním..

Osvědčené odrůdy parta okurek

Přestože se parta okurky objevily relativně nedávno, je mezi zahradníky velký zájem. A poptávka, jak víte, vede k nabídce. Na trhu s osivem dnes existuje obrovské množství hybridů okurkových parta. Vybrali jsme 10 z nich - časově testované a nové položky v roce 2019.

Hybridy parta okurek jsou partenokarpické, tj. je schopen produkovat ovoce bez opylení a opylovat hmyz, který se nejlépe pěstuje venku. Také se dělí na slabě rozvětvené, středně rozvětvené a vysoce rozvětvené.

Ti, kteří již obdrželi bohaté sklizně „kytic“ okurek, upřednostňují tyto hybridy:

Blizzard F1

Obzvláště se mi líbili jak zkušení zahradníci, tak začátečníci, ultra-zrající parthenocarpický hybrid Blizzard F1, který začne rodit ovoce do 37–38 dnů po vyklíčení. Doporučuje se pěstovat ve sklenících prostřednictvím sazenic..

Rostlina je střední velikosti se slabým opětovným růstem postranních výhonků, zejména ve spodní části stonku. V jednom uzlu se může vyvinout až 5 plodů, které dorůstají pouze do délky 6 až 8 cm a váží 60–68 g.

Když okurky dosáhnou délky 4 cm, začnou se šířit. Aby se zabránilo tomu, aby se plody staly „sudy“, musí být včas odstraněny.

Hybrid je odolný vůči hlavním chorobám okurek, má výtěžnost až 15 kg na 1 m2. Okurky bez hořkosti, šťavnaté a křupavé, používané k výrobě salátů, konzervování a moření.

F1 Mistryně

Ovšem v parthenokarpickém hybridě střední rané hybridní F1 jsou plody oválné a mnohem větší - váží 80 - 110 ga dorůstají až 12 cm dlouhé, vyznačují se vysokou chutí a solením. Hybrid také přináší ovoce mnohem déle: od července do září.

V jižních oblastech mohou být semena zaseta přímo do země, na stejném místě, kde je klima vážnější, je lepší pěstovat okurky prostřednictvím sazenic. Větvení zeleniny je oslabeno (postranní výhonky jsou omezeny v růstu), proto hustota výsadby ve skleníku je 3 a v otevřeném poli 5 rostlin na 1 čtvereční..

Hybrid je nejen odolný vůči mnoha nemocem, ale také dokonale snáší teplo a chlad.

Sibiřský věnec F1

Brzy zrající parthenocarpický hybrid, jako je například sibiřský věnec F1, obdržel mnoho pozitivní zpětné vazby. Své produktivitě dobyl každého: z každé rostliny můžete získat až čtyři sta šťavnatých, křupavých a sladkých okurek.

Kromě toho první plody dozrávají v červnu. Navenek vypadají jako okurky, které mají tenkou kůži a délka nepřesahuje 5 - 7 cm. Rostliny je třeba pěstovat volně: ne více než dvě na 1 čtvereční..

Nespornou výhodou hybridních okurek sibiřské věnec F1 je to, že během zpoždění sklizně nevyrostou. Jejich slupka neztvrdne a dutiny se neobjevují v buničině.

Hybrid je odolný vůči většině chorob, dobře se přizpůsobuje různým klimatickým podmínkám a nese ovoce do září a v jižních oblastech až do mrazu.

Balkon F1

Můžete získat velkou sklizeň okurek nejen v zemi, ale také v bytě. V polovině sezóny se parthenocarpický hybrid Balconny F1 osvědčil pro pěstování na lodžii nebo parapetu.

Ovoce začíná nést ovoce 40–42 dní po vyklíčení a sklizeň se sklízí před mrazem. Z jednoho uzlu může vyrůst 8 nebo více středně velkých okurek o délce 6 až 10 cm a hmotnosti 80–90 g, které se postupně nalijí a dlouho nevyrostou..

Rostlina je kompaktní, středně rozvětvená, se zkrácenými internodami. Na 1 metr čtvereční půdy ve skleníku mohou být vysazeny tři sazenice na otevřeném terénu - pět.

Lahodné šťavnaté okurky jsou dobré jak čerstvé, tak konzervované. Nespornou výhodou hybridu je jeho vysoká odolnost proti plísním, olivovým skvrnám a virům tabákové mozaiky. Je schopen odolávat plísním a plísním.

Summer Resident Dream F1

Jeden z nejlepších pro solení je považován za brzy zrající parthenocarpický hybridní sen letního obyvatele F1. Doporučuje se pro skleníky a otevřené prostranství, nese ovoce do 38–42 dnů po vyklíčení.

Okurky jsou šťavnaté, křupavé, s příjemnou vůní a výbornou chutí, 10–11 cm dlouhé a vážící 95–105 g. Rostlina je energická, s krátkými internodami, díky čemuž jsou ideální pro pěstování v nízkých sklenících a na balkonech. V každém uzlu se tvoří nejméně 6-10 plodů.

Z jedné rostliny můžete sbírat až 8 kg okurek a od 1 m2 do 18,5 kg. Hybrid je odolný vůči chorobám a je poměrně nenáročný, dobře snáší nedostatek světla, takže může být pěstován ve stinných oblastech.

Novinky z parta okurek

Z téměř 80 nových odrůd okurek zahrnutých v roce 2019 do Státního registru plemenných úspěchů schválených pro použití v Ruské federaci je drtivou většinou právě svazek vaječníků..

Dvojčata F1

Parthenokarpický hybrid Gemini F1 je určen k pěstování v chráněných sklenících a na volném prostranství. Liší se vysokou produktivitou a dlouhodobým plodem. Rostlina je neurčitá, mírně rozvětvená, vhodná pro zahuštěné plodiny.

Období od klíčení do plodnosti je 40–45 dní. Počet ženských květů v uzlu je hlavně tři nebo čtyři. Krátké ovoce válcovitého tvaru, dlouhé 12-15 cm a hmotnosti až 155 g, má vynikající chuť bez hořkosti. Používá se pro čerstvou spotřebu a moření.

Hybrid je odolný vůči olivovým skvrnám a plísním, které přispívají k jeho dlouhodobému plodení. Vyznačuje se současným plněním 20 nebo více zelentů, jeho výnos dosahuje 5,7 kg na 1 čtvereční..

Zelenka F1

Sklízení hybridu předčasného zrání Zelenka F1 (43–48 dní od klíčení do začátku plodnice) je určeno k pěstování na volném prostranství a pod dočasným filmovým krytem. Výkonné, neurčité, středně rozvětvené rostliny tvoří až 6 vaječníků na uzel.

Krátké okurky bílé špičaté o hmotnosti 70–90 g mají vynikající aroma a chuť bez hořkosti. Jsou vhodné pro saláty i pro moření a moření.

Hybrid je odolný vůči mnoha nemocem. Z 1 M čtverečních M uvnitř lze získat až 12 kg ovoce..

Sibiřský expres F1

Včasné zrání (41–46 dní od klíčení do začátku plodení) hybrid hybridní sibiřský expres F1 je vhodný pro pěstování na otevřeném prostranství a pod filmovým krytem. Je to neurčitá středně rozvětvená rostlina se svazkem vaječníků..

Pokud jsou boční výhony odstraněny, vytvoří se v osách listů hlavního stonku až 11 vaječníků. Okurky jsou válcovité s častými hlízami střední velikosti, 10-13 cm dlouhé a vážící 90-120 g, nemají chuť hořké, jsou dobré v salátech, jsou vhodné pro konzervování. Produktivita ve sklenících dosahuje téměř 15 kg na 1 metr čtvereční.

Hybrid je odolný vůči chorobám, jako je olivová skvrna, múčnatka, plíseň a virus tabákové mozaiky..

Pán pánů štěstí F1

Další hybrid z raného zrání (45–48 dní od klíčení do prvního rozkvětu) pánové z Fortune F1 s vysokou chutí je určen jak pro saláty, ale i pro moření a konzervování. V uzlu se vytvoří až 6 vaječníků, z nichž rostou krátké válcovité plody o hmotnosti 70–90 g.

Hybrid je odolný vůči kořenové hnilobě, plísním a viru tabákové mozaiky. Jedna rostlina produkuje až 7 kg okurek.

Dashing Lads F1

Vysoce výnosný časně zrající partenokarpický hybrid pro skleníky a otevřené terasy Fascinující chlapi F1 mají téměř stoprocentní klíčivost. Začíná přinášet ovoce 43. až 48. Den po vyklíčení. Každý uzel tvoří až 6 krátkých černých okurek o hmotnosti 70–90 g s tenkou kůží a vynikající chutí.

Ovoce pro univerzální účely, tj. mohou být konzumovány čerstvé i zpracované.

Chcete-li získat sklizeň rychleji, můžete pěstovat sazenice ze semen a transplantovat je do země nebo do skleníku ve 20. - 25. den (hustota výsadby - 2-3 rostliny na 1 metr čtvereční). Protože jsou vaječníky v partě nalévány postupně, je třeba je shromažďovat denně. Takže výživa bude lepší jít na zrání ovoce..

Hybrid je rezistentní vůči viru tabákové mozaiky, plísni a plísni, cladosporióze. Výtěžek pod krycím filmem může dosáhnout 11 kg na 1 čtvereční..

Výběrem některého z oblíbených hybridů parta z okurek a sledováním technologie jejich pěstování získáte velkorysou sklizeň oblíbené zeleniny každého v omezeném prostoru..

10 nejlepších odrůd okurek pro venkovní použití

Okurka je tropická rostlina úspěšně aklimatizovaná v Rusku. Ve středním pruhu se okurka pěstuje na každém místě, v průmyslových sklenících je to kultura č. 1. Jak si vybrat nejlepší semena okurek pro otevřenou půdu, budeme diskutovat v naší recenzi..

Při výběru nejlepších okurek na otevřeném prostranství dávají nejčastěji letní obyvatelé přednost hybridům, které jsou lepší než rozmanitosti výnosu a odolnosti vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám. Na otevřeném prostranství se pěstují odrůdy a hybridy okurek opylovaných včelemi a parthenokarpics s květinami převládajícího ženského typu, které dávají ovoce bez oplodnění..

Včelí opylené formy se vyznačují výraznou vůní a vysokou chutí, ale jejich výnos závisí na povětrnostních podmínkách během období květu. Během těžkých, dlouhotrvajících dešťů, které brání včelám v létání, se tvoří mnoho neúrodných květů.

Ovoce samoopylující okurky s bisexuálními květy je vhodné pro otevřenou a chráněnou půdu. Na rozdíl od parthenocarpics váží ovoce ke semenům.

Odrůdy a hybridy okurek jsou seskupeny podle velikosti ovoce (krátké, dlouhé, okurky a okurky), podle druhu trnů (hladké, hrudkovité s bílými trny, s četnými malými černými trny), podle účelu (salát, moření, univerzální), podle období zrání ( velmi brzy, brzy, v polovině sezóny, pozdě).

Hodnocení nejlepších okurek na otevřeném terénu

KategorieMístonázevHodnoceníCena
Nejlepší polní okurky v otevřené sezóně (50 - 65 dní)1Trilogie F1 (Holandsko, 2011)9,8/1040
2Ředitel F1 (Holandsko, 2013)9,7/1090
3Jaro F1 (Rusko, 1979)9,7/1020
Nejlepší okurky pro včasné zrání (40 - 50 dní)1Björn F1 (Holandsko, 2015)9,9/1055
2Barvina F1 (Holandsko, 2008)9,9/1070
3Paratunka F1 (Rusko, 2006)9,9/1090
4Shosha F1 (Rusko, 2018)9,8/1065
PětHotel F1 (Česká republika, 1996)9,8/1020
6Uran F1 (Japonsko, 2016)9,8/1055
7Odvaha F1 (Rusko, 2002)9,7/10třicet

Nejlepší polní okurky v otevřené sezóně (50 - 65 dní)

Trilogie F1 (Holandsko, 2011)

Středně časný parthenocarpic okurkový hybrid je vhodný pro saláty a okurky. Hlavní výhon je silný, neurčitý, až 2 m dlouhý, boční větvení je slabé. Plody okurek, válcovité, 8 - 10 cm dlouhé, průměrná hmotnost ve stádiu zralosti spotřebitele 70 g. Kůže je tenká, tmavá, se světlými pruhy v oblasti nosu a základny; malý knobby, s bílými ostny střední hustoty.

Ukazuje odolnost vůči stresu za nepříznivých podmínek. Není ovlivněn virem okurky mozaiky a múčnatkou, je středně citlivý na peronosporózu. Okurka ve státním registru pro střední a severozápadní regiony, úspěšně pěstovaná v jižním regionu, v Uralu a v západní Sibiři.

  • toleruje špatné počasí
  • vysoký výnos
  • nedostatek hořkosti
  • nevyžaduje časté tvarování
  • v některých letech je ovlivněna plísní
  • plody nejsou vhodné pro skladování, rychle uschnou

Ředitel F1 (Holandsko, 2013)

Parthenocarpic hybrid okurky hlavně pro otevřený terén. Rostlina je neurčitá, se silným bočním větvením. Plody jsou protáhlé válcovité, středně hlízovité, asi 10 cm dlouhé, s průměrnou hmotností 70 g. Kůže je tenká, hustá, tmavá, se světlými úzkými a krátkými pruhy. Vláknina bez dutin, bez výrazného chrupu. Zelentsy mají salátový účel. Okurka se vyznačuje dlouhodobým plodem a dobrou odolností vůči stresu.

Je vysoce odolný vůči nemocem, ale v některých letech je mírně ovlivněn peronosporózou. Ve státním rejstříku pro oblast severního Kavkazu může být pěstován v chladnějších oblastech semenáčkem nebo pod dočasnou filmovou pokrývkou.

  • vysoká kvalita a prodejnost ovoce
  • tolerance stínu
  • odolnost vůči závažným onemocněním
  • bohaté vzdělání nevlastních synů vyžaduje neustálé formování

Jaro F1 (Rusko, 1979)

Včelí opylovaný hybrid okurky pro univerzální použití. Prodlužuje řasy až na 3 m, větvení je slabé. Plody jsou odomerní, široce válcovité, středně hlíznaté, světle zelené se širokými proužky, dlouhé 9 - 12 cm a průměrné hmotnosti 100 g. Trny jsou černé a vzácné. Dužina je křupavá, nasládlá. Liší se vhodností pro přepravu.

Rostliny zřídka onemocní. Pěstuje se ve všech regionech Ruska.

  • univerzální použití
  • dlouhé a bohaté plodnice
  • přepravitelnost ovoce
  • vysoká prodejnost
  • když vyrůstají, rozšiřují se na základně
  • bez pravidelného zalévání jsou plody hořké

Nejlepší okurky pro včasné zrání (40 - 50 dní)

Björn F1 (Holandsko, 2015)

Dobrý ultračasný zrání parthenocarpic okurkový hybrid pro otevřené terény a skleníky. Rostlina vytváří velké listy a vyvíjí silný kořenový systém. Boční větvení je mírné, růst hlavního kmene je neurčitý. Dává sklizeň ne v první sklizni, ale rovnoměrně během vegetačního období. Plody jsou zarovnané, velké hlízovité, okurkový typ, dlouhé 10 - 12 cm, průměrná hmotnost 80 - 90 g. Kůže je tmavě zelená, jednotná, bez světlých inkluzí, hustě pokrytá bílými trny. Buničina je hustá, bez dutin, křupavá, bez hořkosti. V každém uzlu jsou položeny 3 - 4 vaječníky. Přerůstající greeny se nestávají kulomety. Okurky lze jíst čerstvé, solené a nakládané.

Okurka Bjorn se doporučuje k pěstování ve všech pěstitelských oblastech Ruska v Rusku. Neovlivněné olivovou skvrnou, lehce citlivé na virus padlí a mozaiky okurek, náchylné k peronosporóze a antracnóze.

  • trvale vysoký výnos
  • vysoké spotřebitelské kvality
  • tolerance stínu
  • vitalita
  • zjednodušená formace
  • vynikající udržení kvality a přepravitelnosti
  • zelené rostliny nevyrůstají
  • uvědomit si potenciální výnos vyžaduje pravidelné krmení

Barvina F1 (Holandsko, 2008)

Brzy zralý parthenocarpický hybrid okurky pro skleníky a otevřené plochy, od roku 2011 zařazen do státního registru Ruska. Vytváří slabě rozvětvené výhonky střední délky. Centrální střílení má neomezený neurčitý růst. Plody jsou podlouhlé, válcovité, krátké, ve stadiu spotřebitelské zralosti, 8-11 cm dlouhé, středně kopcovité, jednotné, s průměrnou hmotností 80 g. Kůže je tmavá, tenká, mírně pokrytá bílými trny. Má salátový účel. Okurka má vysoký výnos a dlouhou dobu používání. Rostliny nezrají po dlouhou dobu a plodnice si udržují až do konce sezóny.

Barvina je rezistentní vůči plísni, plísni, plísni oliv a viru mozaiky okurek.

  • přátelský růst Zelentsova
  • vysoká prodejnost
  • vysoká produktivita
  • dobrá odolnost vůči chorobám
  • pouze pro čerstvou spotřebu

Paratunka F1 (Rusko, 2006)

Brzy zrající parthenocarpic pro otevřené a chráněné území. Hlavní stonek je neurčitého typu, přesahuje 2 m na délku bez sevření, mírně větvení, není náchylný k zahušťování. Plody jsou válcovité, řídce hlízovité, lehce žebrované, jednorozměrné, 8-10 cm dlouhé, s průměrnou hmotností 90 g. Kůže je tmavá, s jemnými pruhy, jemnými, tenkými a hustými, s řídkými bílými trny. V chuti není hořkost, nasládlý. Zelentsy se používá v salátech a moření. V každém uzlu se vytvoří 2 - 3 vaječníky. Vyžaduje pravidelný sběr, který neumožňuje přerůstání zelentů.

Okurka je odolná vůči teplotním poruchám. Málokdy je ovlivněna plísní a bakteriozou. Vhodný pro pěstování v celém Rusku: od severní oblasti po střední černou zemi a Yakutii.

  • dobrý výnos
  • vynikající chuť a prodejnost
  • odolnost vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám
  • skromnost
  • náchylné k peronosporóze a anthracnóze

Shosha F1 (Rusko, 2018)

Zajímavá novinka mezi brzy zrajícími parthenocarpics pro soukromé zahradnictví. Rostlina je neurčitého typu, střední větve. Lze pěstovat v šíření nebo mřížoví. Plody jsou protáhlé válcovité, středně hlízovité, dlouhé 9 - 12 cm, s průměrnou hmotností 65 g. Kůže je pevná, hustá, zelená, s bílými trny. Buničina je křupavá, hustá, velmi aromatická, nasládlá, bez hořkosti. Zelentsy mají univerzální účel.

V registru pro všechny regiony Ruska. Ve středním pruhu se tato okurka pěstuje na otevřeném poli. Odolné vůči nemocem. Toleruje špatné počasí bez snížení kvality ovoce a produktivity.

  • skvělá chuť a vůně
  • atraktivní prezentace
  • vhodnost pro skladování a přepravitelnost
  • vysoký výnos
  • dobrá imunita
  • nevyrůstají
  • hybrid je ve fázi implementace, takže je obtížné vyvodit objektivní závěry pro několik sezón

Hotel F1 (Česká republika, 1996)

Pokračuje v hodnocení nejlepšího časně zrajícího hybridu okurky opyleného včelami. Hlavní stonek je dlouhý až 2 m, větvení je silné. Vhodné k rozmetání. Plody jsou krátké válcovité, hlízovité, dlouhé 8 - 10 cm, s průměrnou hmotností 75 g při spotřebitelské zralosti. Kůže je tmavě zelená, se světlými pruhy až do ½ délky, s častými bílými trny. Dužina je pevná a křupavá, bez hořkosti. V dutinách jsou položeny 3 - 6 vaječníků. Okurky rostou společně. Používá se při solení a při výrobě salátů.

Územně v oblasti centrálního Chernozemu vykazuje dobré výsledky v moskevském regionu. Tento okurkový hybrid vykazuje komplexní odolnost vůči závažným onemocněním. Plody nejsou náchylné k přerůstání.

  • voňavé a chutné ovoce
  • přátelský plod
  • dobrá imunita
  • výnos závisí na povětrnostních podmínkách

Uran F1 (Japonsko, 2016)

Ultračasné zrání parthenocarpického hybridu univerzálního účelu typu okurek. Rostliny se vyvíjejí rychle, větvení je slabé. Plody jsou krátké válcové, jednorozměrné, hrbolaté, tmavě zelené, rovnoměrně zbarvené, asi 10 cm dlouhé, s průměrnou hmotností 60 - 70 g, nezvětšují se při zarůstání. Trny jsou bílé, střední hustoty. Buničina je křupavá, hustá, bez dutin, bez hořkosti. V dutinách jsou položeny 1 - 3 zelené rostliny, které rostou rovnoměrně. Po sklizni okurky dobře transportují a skladují..

Rostliny vykazují vynikající vitalitu a odolnost vůči chorobám. Uranové okurky se cítí stejně dobře jak na otevřeném poli, tak ve skleníku. V registru regionu Dolní Volha.

  • vysoká produktivita
  • vynikající spotřebitelské vlastnosti
  • nevyrůstá
  • vyžaduje pečlivou údržbu

Odvaha F1 (Rusko, 2002)

Parthenocarpic hybrid okurky, schválený pro pěstování v celém Rusku na otevřeném poli nebo pod střechou. Hlavní stonek má neomezený růst a může dosáhnout 3 - 3,5 m. V každém uzlu jsou položeny 2 - 4 až 5 - 8 vaječníků. Plody jsou protáhlé válcovité, mírně žebrované, až 15 - 18 cm dlouhé, s průměrnou hmotností 120 g. Kůže je tmavá, s lehčími pruhy od špičky po 1/3 délky zelené. Trny jsou bílé, hustě rozložené. Chuť na úrovni standardních vzorků. Má univerzální účel. Cenu za svou schopnost udržet výnosy pozdní sezóny, když se zhoršují růstové podmínky.

Okurka Courage není ovlivněna plísní. Mírně trpí peronosporózou a kořenovou hnilobou. Kvalita plodů závisí na úrovni zemědělské technologie: hybrid neodpouští nepozornost.

  • vysoký a stabilní výnos
  • plody nevyrůstají
  • dobrá udržovací kvalita a přepravitelnost
  • odolnost vůči nepříznivým pěstitelským podmínkám
  • dobrá imunita
  • průměrná chuť
  • když dojde k narušení zemědělské technologie, objeví se mezery
  • přerušení zavlažování vede ke vzniku hořkosti

Dokonce i začínající zahradník uspěje v okurku. Je to však vrtošivá kultura. Miluje úrodnou půdu a hnojení minerálními hnojivy (organická hmota se zavádí pouze pro předchozí plodinu), dobré osvětlení, pravidelné mírné zalévání. Je to velmi náročné na teplotní režim, proto je na otevřeném poli na začátku vegetačního období nutné zajistit možnost pokrytí netkanou textilií v noci v případě ostrého chladu.

Při výsadbě okurek se používá jak přímé setí do půdy, tak metoda sazenic. Článek analyzoval cenu semen. Náklady na sazenice nebyly ovlivněny, protože se v jednotlivých regionech velmi liší. Významnou nevýhodou při nákupu hotových sazenic je to, že musíte vzít to, co je na trhu. A to je zřídka to, co je potřeba.

Pěstování vlastních sazenic okurek není obtížné. Hlavní věc je použít jednotlivé šálky nebo rašelinové hrnce. Pokud není možné zařídit další osvětlení, nevysévejte příliš brzy, aby nedošlo k roztažení a oslabení sazenic. Sazenice s párem skutečných listů jsou zasazeny do země. Kořenový systém okurky netoleruje dobře, proto se používá překládka. V prvních dnech po vylodění zajistěte stínování.

Pokud to nefungovalo pro pěstování sazenic, neváhejte je zasít do země pod film. Semena okurek se vysévají v teplé půdě, pokud je jaro studená - pod film nebo pod plastové kelímky. V chladné půdě hniloba semen nebo stání, dokud nenastanou příznivé podmínky.

Fóra země: chata, zahrada, zeleninová zahrada, květiny.

Fórum Dacha: o dacha, o květinách, o vašem osobním spiknutí

Okurky 2018.

  • Jdi na stránku:

Zprávy: 4608 Registrováno: 28.01.2015, 20:13 Umístění: Ryazan region boot Díky: 8462 krát Díky: 4767 krát

Stav: Offline

Okurky 2017

Zveřejnil tep »15/15/2018, 13:52

Zprávy: 2398 Registrováno: 26.02.2016, 17:48 Zájmy: Floristika Povolání: Zahradnictví Od: Moskva-Krasnojarsk Děkuji: 417krát Díky: 1064 krát

Stav: Offline

Okurky 2017

Zpráva od Oladushky »01/15/2018, 17:14

Jaké jsou nejlepší odrůdy okurek? Odrůda hodnocení, recenze, recenze

Zahradníci a zahradníci mají v každém ročním období standardní otázky ohledně výběru rostlinného materiálu. Jaký druh okurky je dobrý? Semena okurky koupit? Které odrůdy okurek jsou odolné vůči plísni a plísni, plísni, olivové skvrně, viru mozaiky okurky, odolné proti chladu atd. Abychom zjistili, které odrůdy okurek jsou lepší, zveřejňujeme naši recenzi a hodnocení hybridů okurek, jakož i recenze odrůd a fotografií..

DICTIONÁRNÍ PODMÍNKY: PŘEKLAD Z RUSKÉHO DO RUSKÉHO

U odrůd převážně ženského typu kvetení je poměr samičích a samčích květů přibližně 3: 1. Jsou považovány za produktivnější. Pro kvalitní opylení jsou zasety odrůdy převážně mužského typu, které tvoří více samců neúrodných květů - opylovacích odrůd. U rostlin smíšeného typu jsou samčí a samičí květiny přibližně stejné.

Parthenocarpics jsou odrůdy a hybridy, které tvoří téměř 100% ovoce bez opylení, to znamená, že pro sklizeň nepotřebují včely. Semena nedozrávají v partenokarpice u zelent (existují pouze jejich kořeny), tedy tenký tvar okurky a jemnější chuť. Parthenocarp může být úplný nebo částečný.

U hybridů s částečným partenokarpem je nejprve opylení prováděno včely a později, když se vyvíjí keř, plody se usadí, stejně jako u partenokarpů. Při pěstování těchto okurek ve skleníku se doporučuje pěstovat opylovače s převážně samčím typem kvetení (neúrodné květy). Ale v otevřeném poli se můžete bez nich obejít.

Neurčitý typ - takové rostliny vyžadují stálou tvorbu. Naopak hybridy determinantu omezují jejich růst..

Úžasný hybrid - v jednom sinusu se v něm vytvoří několik vaječníků.

Populární odrůdy - chované v oblasti z neznámých rodičovských párů.

VERTIKÁLNÍ VÝKONNÝ VÝKON

Pěstování okurek na mřížovině zvyšuje výnos. Proč? Zde hrají roli dva faktory. Na jedné straně je hustota výsadby vyšší, to znamená, že místo dvou rostlin na 1 metr čtvereční lze pěstovat čtyři. Rozloha půdy je využívána racionálněji, což znamená, že počet okurek sklizených na metr čtvereční se zvýší. Na druhé straně je rostlina v příznivých podmínkách, dostává více světla, proto dává více ovoce..

VÍŠ, ŽE...

… Okurka je původem z tropických oblastí Asie - Indie a Číny. V Evropě byla ochutnávána teprve v 19. století, ale Rusové se zelenou hrudkovitou zeleninou seznámili mnohem dříve. Důkazem toho je zmínka o předkrmech okurek v Domostroy, napsaných, jak víte, za doby Ivana Hrozného knězem Sylvesterem.

Tehdy samozřejmě o konzervování nikdy neslyšeli; okurky byly soleny ve velkých dubových sudech, ale byly vynalezeny různé způsoby solení. Ženy v domácnosti experimentovaly nejen s kořením a množstvím soli. Podle jedné ze starých metod byly například sudy skladovány... pod vodou. V zimě je vesničanové, kteří se shromáždili, vyndali z pod ledem. Taková spolehlivá konzervace nejen dokonale uchovala okurku před znehodnocením, ale také jí dodala mimořádnou chuť. V některých vesnicích se tato metoda používá dodnes..

Lord F1
První generace hybrid, brzy

BREEDER: výběrová a pěstitelská společnost "Manul".

RŮST: ve všech regionech Ruska na otevřeném poli.

TYP POLLINACE: opylení včel.

  • ZAČÁTEK OVOCE: 40–45 dní po vyklíčení.
  • ZELENÁ: délka -10-12 cm, hmotnost -100-110 g.
  • Výnos: 6-10 kg / m2 na otevřeném prostranství, 16-22 - ve sklenících.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

Zelentsy "Lord" krásné světlé zelené barvy, oválného tvaru, velkých hlíz, bílých trnů, s průměrnou četností hlíz (to je typické pro tzv. Ruskou okurku). Buničina je hustá, křupavá, což poskytuje vynikající moření a chuťové vlastnosti.

Charakteristickým rysem tohoto populárního hybridu, který je dobře známý zahradníkům, je intenzivní růst hlavního řas a rychlý výskyt postranních výhonků, s jejichž růstem dochází ke špičkovému množení plodů..

Bee-opylovaný hybrid; u květů převážně ženského nebo pouze ženského typu (do výsadby se doporučuje přidat asi 10% opylovače). Kultivace v otevřeném poli vám umožní získat dobré výnosy. Chovatel také doporučuje hybrid pro skleníky. Pod fólií bude výnos nejméně 2-2,5krát vyšší, zejména pokud se pěstuje na mřížovině, s pravidelným hnojením a zavlažováním. V podmínkách průmyslové kultivace je do skleníku přidáno několik rodin včel.

"Lord" je odolný proti plísni a plísni, olivové skvrně, viru mozaiky okurek-1. Odolnost proti chladu a rostlinná rezistence vůči fytopatidám přispívá k plodení i na konci srpna - září, tj. V nepříjemných podmínkách pro mnoho hybridů okurek.

Svyatoslav F1
První generace hybrid, brzy

ORIGINÁTOR: NPF "Ruská semena" spolu s Podnesterským výzkumným ústavem zemědělství.

RŮST: ve středních oblastech Ruska na otevřeném prostranství a pod filmovým krytem.

CHARAKTERISTIKY A POPIS

  • TYP POLLINACE: partenokarpický.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 50 dní po vzniku.
  • ZELENÁ: délka - 8-10 cm, hmotnost - 60-70 g.
  • Výnos: 10-11 kg / m2.

Zelentsy mají jasně zelenou pruhovanou barvu. Povrch je hrbolatý, černě ostnatý, válcového tvaru. Když plody dosáhnou 8-10 cm, jejich růst se zastaví, ale nedochází ani ke zakřivení ani žloutnutí.

Středně velká rostlina, bič 3,0 až 3,5 m dlouhý, střední větvení. Většího výtěžku lze dosáhnout pěstováním okurek na mřížovinách, umístěním tří až čtyř rostlin na každou ve skleníku a pěti až šesti na otevřené pole.

Hybrid je součástí státního registru Ruské federace. To vám umožní získat zaručenou sklizeň i ve vlhkém a chladném létě, ale je to zajímavé pro zahradníky nejen ve středním Rusku. "Svyatoslav" byl spuštěn v Podněstří a doma - v regionu s prudkými změnami nočních a denních teplot - se to ukázalo velmi dobře. Dalším „plusem“ je jeho tolerance (tj. Odolnost) vůči plísním plísním, a jak víte, tato nemoc je metlou okurkových lůžek na jihu.

"Svyatoslav" se vyznačuje výbornou chutí, bez náznaku hořkosti. Okurky lze použít jak pro salát, tak pro konzervování. Kromě toho je na rozdíl od svých holandských protějšků vhodný pro klasické ruské solení.

Boris F1
Hybrid první generace, střední

BREEDER: Agrofirm "SeDeK".

RŮST: doporučeno pro všechny regiony Ruska, kde se pěstují okurky na otevřeném poli.

  • TYP POLLINACE: opylení včel.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 45 dní po vzniku.
  • ZELENÁ: délka - až 9 cm.
  • Výnos: 8-10 kg / m2 na otevřeném terénu, až 20 - chráněno.

Válcovité zelenty "Boris" nerostou více než 9 cm. Tyto malé, tmavě zelené okurky, s tenkými, slabě vyjádřenými pruhy, velkými hlízami, s bílou pubescencí, jsou vhodné pro solené moření s bylinkami a česnekem, jsou mimořádně dobré pro solení sudů a pro marinování. docela fit.

Keř je silný, energický, s dlouhými řasami, i když listy nejsou velké a nezasahují do práce zahradníka. V otevřeném poli to tolik neroste, takže formace netrvá moc času. Specializované farmy mohou pěstovat Borise ve skleníku, i když je to docela obtížné. Tady je formován do jednoho kmene, ale nejdůležitější je „přidat“ rodinu včel pro opylení. Je nutné zasít opylující odrůdy smíšeným typem kvetení (například lidový výběr), asi jednu rostlinu pro deset "Borisov".

Hybrid je odolný vůči strupům dýňových plodin a plísním. Vytváří dobrou sklizeň.

Pechora F1
První generace hybrid, brzy

BREEDER: A. E. Portyankin, chovatelská společnost „Gavrish“.

RŮST: ve všech regionech Ruska na otevřeném poli a pod filmovým krytem.

CHARAKTERISTIKY A POPIS

  • TYP POLLINACE: partenokarpický.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 45–48 dní po vyklíčení.
  • ZELENÁ: délka -11-13 cm, hmotnost -100 - 120 g.
  • Výtěžek: 5,5 - 6,5 kg na rostlinu.

Brzy zralý hybrid univerzálního použití. Tmavě zelené pruhované okurky - hrudkovité, nahnědlé, bez hořkosti - jsou vhodné pro čerstvé saláty a přípravky pro budoucí použití: moření a moření. Rostlina se vyznačuje omezeným větvením, tvoří řasy střední délky (lze pěstovat na mřížovině nebo ve výhonku). Květy jsou samičí, v osách listů se tvoří až čtyři vaječníky.

Hybrid je tolerantní k plísni, relativně odolný vůči plísni a hnilobě kořenů. Odolává poklesu teploty.

Plody dobře snášejí transport a jsou skladovány po dlouhou dobu.

Goosebump F1
První generace hybrid, brzy

BREEDER: A. E. Portyankin, chovatelská společnost „Gavrish“.

RŮST: ve všech regionech Ruska na otevřeném poli a pod filmovým krytem.

CHARAKTERISTIKY A POPIS

  • TYP POLLINACE: partenokarpický.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 43–48 dní po vyklíčení.
  • ZELENÁ: délka -10-12 cm, hmotnost -110-120 g.
  • Výnos: 6-7 kg na rostlinu.

Okurky jsou hlízovité, černě kořeněné. V chuti a hustotě jsou blízké včelím opylovaným solným druhům otevřeného terénu. Zelentsy je univerzální použití, ačkoli kulinářští odborníci si obzvláště všimnou jeho solných vlastností.

Kompaktní rostlina se zkrácenými internodami, v každém sinusu se tvoří čtyři až šest vaječníků. Květy ženského typu, ovocné sady bez ohledu na počasí, letní vlastnosti a přítomnost včel.

Hybrid je součástí státního registru Ruské federace a je doporučován pro všechny regiony. Tolerantní k plísni, relativně odolné vůči plísni a hnilobě kořenů.

Dragoon F1
První generace hybrid, brzy

BREEDER: Agrofirm "Poisk" LLC.

RŮST: ve všech regionech Ruska na otevřeném prostranství a pod filmovým krytem.

  • TYP POLLINACE: partenokarpický.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 43–45 dní po vyklíčení.
  • ZELENÁ: délka - 9-11 cm.
  • Výnos: 6-8 kg / m2 na otevřeném prostranství, 12-14 - ve sklenících.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

"Dragoon" je galantní, tmavě zelená, malá tuberóza, okurka bělokorá. Aromatické válcovité plody jsou dokonale zarovnány, což je velmi výhodné pro konzervování. Polotovary jsou krásné a chutné. Úspěšné bude i ruské sudové solení, „nakládané sklenice“ a salátový předkrm, ale také svěží, křupavý, bez hořkého zeleného čaje - uvítací host na letním stole.

Hybrid je brzy zralý, od klíčení po plodnost trvá jen měsíc a půl. Parteno-kapr je částečný, takže když rostete ve sklenících, musíte se postarat o několik keřů opylovače. Rostlina je silná, středně rozvětvená, s buketovým typem vaječníků (tvoří několik zelených v jednom uzlu). Vykazuje dobrou odolnost vůči olivovým skvrnám a virům a střední - vůči anthracnóze, ascochitóze, bakterioze, plísni a plísni.

Jin F1
Hybrid první generace, střední

BREEDER: Agrofirm "SeDeK"

RŮST: doporučeno pro všechny regiony Ruska, kde se pěstují okurky na otevřeném poli.

  • TYP POLLINACE: opylení včel.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 50–55 dní po vyklíčení.
  • ZELENÁ: délka - 9 cm.
  • Výnos: 8-10 kg / m2 na otevřeném terénu, až 20 - chráněno.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

„Gin“ je malá, křupavá okurka s tenkou slupkou. Její zelené listy jsou krátké (když dosáhnou 9 cm, přestanou růst), válcovité, zelené, se světlými pruhy, středně hlízovité. Odborníci doporučují používat je k moření: v sudu si hlavně dokonale zachovává svoji vysokou chuť. Keř je dlouho rostoucí, dobře stavěný, otevřený typ, který usnadňuje práci a péči. Pro zvýšení návratnosti na čtvereční metr půdy se rostlina pěstuje na mřížovině nebo řasy se točí v obloucích. Včelí opylovaný hybrid, převážně ženský typ kvetení. „Gen“ potřebuje sousedy - opylovače. Odolné vůči olivovým skvrnám, dýňové strupovitosti, plísni.

Plodina se vyznačuje vysokou obchodovatelností, okurky dobře transportují, proto se úspěšně pěstují na prodej.

Moskevská pochoutka F1
První generace hybrid, brzy

BREEDER: ZAO NPK "NK-ruská zahrada".

RŮST: ve všech regionech Ruska na otevřeném poli a pod filmovým krytem.

  • TYP POLLINACE: partenokarpický.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 38–40 dní po vyklíčení.
  • ZELENÁ: délka -10-12 cm.
  • Výnos: 12-14 kg / m2, pokud se pěstuje na zakrytí.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

„Moskevská pochoutka“ je velmi výstižné jméno pro tyto krásné tmavě zelené, malé hlízy, s bílou dospívání a malými okurkami. Jeden k jednomu, jako vojáci v přehlídce (standardní poměr délky k šířce je 3: 1), jsou geneticky prostí hořkosti, nejsou náchylní k deformaci a narůstání. Jako například v salátu, dokonce i ve sklenici na marinádu, dokonce v sudu solanky.

Hybrid je ideální pro venkovní pěstování pod dočasnou ochranou filmu. Rostliny nejsou příliš listnaté a příliš rozvětvené, proto je o ně snadné se starat, hybrid má jedinečnou odolnost vůči stresu - deštivému počasí a teplu. Zahradníci slaví svou toleranci k padlí.

Pasalimo F1
Hybrid první generace, střední

BREEDER: Syngenta B.V., Syngenta (Holandsko).

RŮST: ve všech regionech Ruska na otevřeném prostranství a pod filmovým krytem.

  • TYP POLLINACE: partenokarpický.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 39–41 dní po vzniku.
  • ZELENÁ: délka - 6-9 cm.
  • Výnos: 12-15 kg / m2.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

Pasalimo produkuje dvě až čtyři ovoce na uzel. Malé válcové greeny jsou pokryty velkými bílými hlízami. Tenká hustá kůže - zelená, s podélnými pruhy. Okurka je voňavá a křupavá, velmi chutná, dokonce i v předliskech. Zelentsy jsou uniformní, uniformní tvarem a velikostí, aniž by samy poškození snášely transport.

Bush je střední velikosti, otevřeného typu - to znamená, že není mnoho listů a postranních výhonků. To je dobré: za prvé, pro zahradníka je výhodné pracovat a za druhé, rostlina žije ekonomičtěji, tráví méně živin na zelené hmotě.

Hybrid je zajímavý svým přátelským výnosem, stabilním plodem, odolností vůči cladosporii a padlí. Relativně tolerantní k viru mozaiky okurek-1.

Dachny F1
První generace hybrid, brzy

ORIGINÁTOR: šlechtitelská a osivová společnost Hardwick LLC (Rusko).

RŮST: ve středním Rusku, na severozápadě, na Sibiři a Uralu na otevřeném prostranství a pod filmovým krytem.

  • TYP POLLINACE: náchylný k parthenocarpu (85%).
  • ZAČÁTEK OVOCE: 43–45 dní po vyklíčení.
  • ZELENÉ: délka - 8-10 cm, hmotnost - 90-100 g.
  • Výnos: 10-15 kg / m2.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

Zelentsy jsou velmi krásné, oválné, válcové, to jsou ty, které většina zahradníků miluje. Hlízy jsou malé, hřbety jsou bílé. Kůže je tenká, jemná a dřeň je šťavnatá, křupavá a hustá. Okurky jsou dobré čerstvé i solené, nakládané.

"Dachny" je hybrid ženského typu květu s výrazným parthenocarpem (85%), počet ženských květů v uzlu je tři nebo více. Keře jsou poměrně vysoké, intenzita tvorby postranních výhonků je průměrná. Při výsadbě se doporučuje dodržovat schéma: tři až čtyři rostliny na metr čtvereční při pěstování ve skleníku, pět až šest rostlin - na otevřeném poli.

V dobrých letech pod filmem ve středním pruhu by se sklizeň měla očekávat začátkem července. Plodení je dlouhé, asi 75-80 dní. Plody jsou rovnoměrné, nezožloutlé a netvoří hořkost.

Hybrid je součástí státního registru Ruské federace. Odborníci berou na vědomí jeho vytrvalost způsobenou antracenózou.

Saltan F1
První generace hybrid, brzy

BREEDER: výběrová a pěstitelská společnost "Manul".

RŮST: ve všech regionech Ruska na otevřeném poli a pod filmovým krytem.

  • TYP POLLINACE: partenokarpický.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 39–42 dní po vyklíčení.
  • ZELENÁ: délka - 9 - 11 cm, hmotnost - 90 - 110 g.
  • Výnos: 6-10 kg / m2 na otevřeném poli; 15-25 - ve sklenících.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

Oválné válcové zelenty mají jasně zelenou barvu s pruhy a častým pubescencí. Hlízy jsou velké, bílé páteře. Povrch ovoce je lesklý, bez bělosti. Tyto krásné okurky v domácnosti mohou být použity po celé plodné období v salátech a občerstveních a také sklízeny pro budoucí použití..

Částečně parthenokarpický hybridní samičí kvetoucí typ pro otevřené terény, jarní skleníky a tunely. Vyznačuje se přátelským výnosem a dlouhým plodným obdobím. Pro zajištění vyšších sazeb je však vhodné zasít 10% opylovače na „Saltan“, to znamená, že mezi výsadby umístit několik exemplářů s samčími květy..

Rostliny jsou relativně mrazuvzdorné; odolný vůči olivovým skvrnám, viru mozaiky okurek-1, tolerantní k plísni a plísni.

Connie F1
První generace hybrid, brzy

BREEDER: Saatzucht Quedlinburg GMBX (Německo).

RŮST: doporučuje se pro pěstování ve všech regionech Ruska na otevřeném poli a pod filmovým krytem.

  • TYP POLLINACE: partenokarpický.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 47–50 dní po vzniku.
  • ZELENÁ: délka - 7-9 cm, hmotnost - 60-82 g.
  • Výtěžek: 12,6 - 16,0 kg / m2.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

Plody okurek jsou malé, v průměru 7 cm, válcovitého tvaru. To jsou ti, které ocení milovníci konzervování, i když vonné křupavé greeny, pokryté častými malými hlízami s bílou dospívání, jsou také dobré „přímo ze zahrady“..

Silný keř, středně rostoucí, středně listový, samičí kvetoucí typ. Je náchylný k tvorbě svazků vaječníků. Hladké okurky mají vysokou prodejnost, jak říkají odborníci, takže hybrid se může líbit nejen amatérským zahradníkům, ale také majitelům specializovaných farem.

Tento „cizinec“ je součástí ruského státního registru. Rostlina je odolná proti plísni a hnilobě kořenů.

Podnikání F1
První generace hybrid, brzy

ORIGINÁTOR: NPF "Ruská semena" spolu s Podnesterským výzkumným ústavem zemědělství.

RŮST: ve středních regionech Ruska na otevřeném poli.

  • TYP POLLINACE: opylení včel.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 49–50 dní po vzniku.
  • ZELENÁ: délka - 8-9 cm, hmotnost - asi 90 g.
  • Výtěžek: 3,5 až 4,0 kg / m2, při optimálních podmínkách pěstování se zvyšuje na 10 kg / m2.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

Okurky jsou tmavě zelené barvy, pokryté pruhy a velkými hlízami s černými trny. Válcový tvar, oválný.

Rostlina je velmi rozvětvená, řasa je dlouhá 1,8 m. Květiny smíšeného typu (jsou samčí i samičí). Není nutná kontrola opylovače. „Podnikání“ se vyznačuje zvýšenou odolností proti plísním a tolerancí vůči bakterioze. Hybrid je součástí státního registru Ruské federace a je zónován nejen v centrální části Ruska. Může být úspěšně pěstován na jihu země, stejně jako v oblastech sousedících s Ukrajinou, Běloruskem, Moldavskem..

Stejně jako všechny hybridy opylené včelami se „Business“ cítí venku skvěle. Výnos asi 4 kg na metr čtvereční pro takový hybrid je dobrý, ale s náležitou péčí a umístěním bičů na mřížovině se může počet plodů téměř zdvojnásobit. Tomu napomáhá včasné krmení a kapkové zavlažování..

Plody dobře snášejí dopravu. Vhodné pro letní saláty, moření a konzervování.

Farmář F1
První generace hybrid, brzy

BREEDER: výběrová a pěstitelská společnost "Manul".

RŮST: ve všech regionech Ruska na otevřeném poli.

  • TYP POLLINACE: opylení včel.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 41–45 dní po vyklíčení.
  • ZELENÁ: délka -10-12 cm, hmotnost - 90-120 g.
  • Výnos: 7-10 kg / m2 na otevřeném prostranství, 16-23 - ve sklenících.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

Okurky válcovitého tvaru, velké hlízy, bílé špičaté mají skvělou chuť. Univerzálnost jejich aplikace umožňuje jejich použití „přímo ze zahrady“ v salátech, takže se připravují na zimu.

Klasický hybrid včelího opyleného samičího kvetení. Navrženo pro otevřený terén. Ačkoli ve specializovaných farmách se pěstuje ve jarních sklenících, kde jsou včely instalovány pro opylení. Intenzivní růst rostlin, silný kořenový systém, aktivní opětovný růst postranních výhonků, kombinovaný s odolností proti chladu a složitou odolností vůči chorobám, vede k dlouhodobému šetrnému plodení až do podzimních mrazů.

Výsadba "Farmář" se prolíná s opylovatelnými odrůdami (stačí 10% rostlin se smíšeným typem kvetení), což zaručuje vysokou stabilitu výnosu.

Hybrid je odolný vůči padlí, olivovým skvrnám, viru mozaiky okurek-1, tolerantní vůči plísním.

Polykat F1
První generace hybrid, brzy

BREEDER: A. Medveděv, krymská experimentální stanice ve spolupráci s CJSC "Semko-junior".

RŮST: doporučeno pro všechny regiony Ruska, kde se pěstují okurky na otevřeném poli.

  • TYP POLLINACE: opylení včel.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 38–42 dní po vyklíčení.
  • ZELENÁ: délka - 8-10 cm, hmotnost - 80-90 g.
  • Výnos: 10-12 kg / m2.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

Pokud si vyberete okurky, které jsou vhodné k moření, pak věnujte pozornost hybridnímu "Polykat" (zahrnutému do Státního registru Ruské federace) speciálně připravenému pro budoucí použití. Jeho greeny jsou ploché, válcové, podobné sobě, jako dvojčata - ne delší než 10 cm, průměr 3,6 cm. To jsou ty, které jsou nejvhodnější pro válcování. Pokud jde o chuť

vlastnosti, jsou vynikající jak čerstvé, tak konzervované. Ovoce je černě ostnaté, bez hořkosti, vzácné středně velké hlízy.

Pouzdro je neurčité, středně velké, středně rozvětvené, převážně ženské kvetoucího typu. Střední list. Rostlina je odolná vůči hlavním chorobám okurek, poskytuje velkorysý, stabilní výnos (10 kg u včel opylovaných hybridů - velmi vysoký indikátor), dobře snáší transport.

Herman F1
První generace hybrid, brzy

BREEDER: Royal Sluis (Holandsko).

KULTIVACE: ve všech regionech Ruska prodejci doporučují pěstovat ve sklenících a filmových sklenících, jakož i na otevřeném terénu, vertikálně a horizontálně.

  • TYP POLLINACE: partenokarpický.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 41–43 dní po vyklíčení.
  • ZELENINY: délka - 9-12 cm, hmotnost - od 90 do 120 “.
  • Výnos: 37 kg / m2.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

Ovoce, stejně jako drtivá většina odrůd a hybridů nizozemského výběru, je vyrovnané, vysoce kvalitní - na trhu se prodává elegantně. Okurky jsou válcovité, tmavě zelené barvy, husté, bez hořkosti. I po zpracování zůstávají ostré a chutné..

Keř je silný, zdravý (chovatelé se starali o odolnost proti viru mozaiky okurek, chorobám kladívka, plísni), spíše otevřený, což usnadňuje péči a čištění. Při výsadbě se doporučuje umístit čtyři rostliny na metr čtvereční, pokud se pěstují na mřížovinách, a dvě až tři rostliny na stejnou plochu..

„Němec“ v současné době prochází testovací fází před tím, než je zapsán do Státního registru Ruské federace, a musím říci, že musí být z nejlepších stran. Začátek masového plodu za normálních podmínek, a to i ve středním Rusku, začíná v den 41-43. Velmi časné zrání je spojeno s vynikajícím výnosem. Při dostatečné výživě tvoří rostliny v každém uzlu šest až sedm plodů a nepotřebují opylení včely.

Esaul F1
Hybrid první generace, střední

BREEDER: Agrofirm "Poisk" LLC.

RŮST: ve všech regionech Ruska na otevřeném prostranství a pod filmovým krytem.

  • TYP POLLINACE: partenokarpický.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 45–47 dní po vzniku.
  • ZELENÁ: délka 8-10 cm.
  • Výnos: 6-8 kg / m2 na otevřeném prostranství, 12-14 - ve sklenících.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

Typem vaječníku je kytice, takže na jednom uzlu se objeví několik zelent. Plody jsou zarovnané, bez hořkosti, světle zelené, malé hlízovité, bílé trny, 8-10 cm dlouhé, válcovitého tvaru. Vhodný pro čerstvou spotřebu i pro konzervování a moření.

Silná rostlina s dobrou regenerační schopností, rychle roste, aktivně tvoří listy a postranní řasy. Aby nedocházelo k zahušťování, doporučuje se, aby se na mřížovinách vytvořila skleníková rostlina, aniž by došlo k zanedbání sevření. Rostou venku jako obvykle.

Hybrid s převážně ženským typem kvetení a částečným partenokarpem, tj. Teoreticky by měl tvořit plody bez opylení. Avšak při pěstování ve skleníku je stále žádoucí osít opylující odrůdy (až 3%); v otevřeném poli to není nutné.

Hybrid je rezistentní na olivové skvrny a viry, středně odolný na antracnózu, ascochitózu, bakteriozu, plevel a plísni.

Julian F1
Hybrid první generace, střední

ORIGINÁTOR: NPF "Ruská semena" spolu s Podnesterským výzkumným ústavem zemědělství.

RŮST: ve středních, severozápadních oblastech Ruska na otevřeném prostranství a pod filmovým krytem.

  • TYP POLLINACE: partenokarpický.
  • ZAČÁTEK OVOCE: 52–54 dní po vzniku.
  • ZELENÉ: délka - 8-10 cm, hmotnost - 65-75 g.
  • Výnos: 12-13 kg / m2.

PŘEZKUM A POPIS ZÁKAZNÍKŮ

Před námi je klasická ruská okurka - válcová, hrudnatá, s černými trny, velmi chutná, aromatická, bez hořkosti, se sladkou pachutí. Kůže je tenká, dužina je hustá, křupavá, část semen je malá a také hustá. Může být použit čerstvý, může být solen, může být nakládán. Solené a nakládané dokonale udrží své nejlepší vlastnosti - křehkost a šťavnatost.

Rostlina je střední velikosti, se středním větvením, svazovanými vaječníky, ženskými květy. Hlavní řasa je silná, 3-3,2 m, postranní výhonky rostou dobře, což zajišťuje dlouhou plodnost.

Hybrid je uveden ve Státním registru Ruské federace a je doporučován pro pěstování nejen ve středním Rusku, ale také v severozápadních regionech, včetně Kaliningradské oblasti, stejně jako v jižní části naší země. "Julian" označuje středně zrající hybridy, které jsou odolné vůči teplotním extrémům. Tato okurka se vyznačuje tolerancí k plísni a plísni.