Recenze instrukcí Alirin b

Glyocladin, Alirin a Gamair patří do řady mikrobiologických přípravků podobných přípravku Fitosporin pro ochranu rostlin.
Glyocladin (trichodermin)
Biologický fungicid
Přípravek pro potlačování původců plísňových chorob v půdě a rostlinách
Aktivní princip - spory hub Trichoderma harziannum VIZR-18
ZAMÝŠLENÝ
• Účinně potlačuje původce plísňových chorob:

Okurka - kořenová hniloba (str. Fusarium, Pythium, Rhizoctonia), vadnutí (Verticillium dahliae),
Hniloba rajčete - kořen (str. Fusarium, Pythium, Rhizoctonia, Alternaria); bílá hniloba (Sclerotinia sclerotiorum) a plíseň (Phytophthora infestans) - snižuje vývojovou aktivitu

Ostatní rostlinné a okrasné plodiny - kořenová hniloba (str. Fusarium, Pythium, Rhizoctonia atd.).
* Snižuje toxicitu půdy po napařování půdy nebo aplikaci chemikálií na ochranu plodin

Je důležité používat glyocladin správně, pak to bude užitečné. Houba je nejaktivnější pouze v horní půdní vrstvě v hloubce 10 cm s obsahem vlhkosti 60-80% a teplotou 14-27 ° C, proto je nutné udržovat vlhkost půdy alespoň několik dní. Pokud používáte lék poprvé, užívejte jej dvakrát ročně - na jaře a na podzim. Po uzdravení půdy můžete přejít na jednu aplikaci. Zdůrazňuji, že je to jediný profylaktický lék proti všem druhům kořenové hniloby.
Lék se používá bez předběžného rozpuštění ve vodě - tablety léčiva se aplikují přímo do půdy. Při ošetření zeleninových plodin se do půdy přidává biologický produkt při sběru sazenic v poměru jedna tableta na 300 ml půdy, nebo jedna tableta na otvor, když se sadba vysadí na stálém místě..

Při ošetřování okrasných rostlin v interiéru musí být léčivo přidáno do půdy, když je rostlina zasazena nebo pod rostlinu na květináči - jedna tableta léčiva Glyocladin.

Použití výrobku, při dodržení doporučených dávek, nepředstavuje nebezpečí pro životní prostředí, zvířata ani lidi, lze jej používat v blízkosti vodních ploch a včelínů. Glyocladin

Glyocladin má ještě jednu jedinečnou vlastnost. Spóry houby Trichoderma, které se dostávají do kořenové zóny, klíčí, pronikají do kořene a vytvářejí mykorhizu - hustý plexus mycelia a kořen rostliny. Díky této jedinečné formaci se kořenová výživa rostlin mnohokrát zvyšuje. Tato silná přírodní pumpa přeměňuje nerozpustné sloučeniny z půdy na formu, kterou lze rostlinami asimilovat, dodává rostlinám nejen minerální soli (včetně fosforu a draslíku), ale také biostimulanty, enzymy a další užitečné látky. Díky mykorhízě bude rostlině chybět nejen jídlo, ale i voda.
Míra dopadu: do 7 dnů od okamžiku aplikace na půdu.
Použití výrobku, při dodržení doporučených dávek, nepředstavuje nebezpečí pro životní prostředí, zvířata ani lidi, lze jej používat v blízkosti vodních ploch a včelínů. Glyocladin patří do 4. třídy nebezpečnosti.
Kompatibilita: dodržujte interval aplikace s mikrobiologickými přípravky na ochranu rostlin (s přípravky Alirin-B, tab., Gamair, tab.) - 5 dní.
Současné zavádění biologického produktu s chemickými fungicidy je zakázáno..

Zdroje: http: /fialka.tomsk.ru/, http: /cekatop.ru/, http: /www.agroserver.ru/


Z osobní zkušenosti řeknu, že použití glyocladinu ukázalo velmi dobré výsledky. Použil jsem to na hoyas asi před 2 lety. Píchl jsem prášky na podzim, než jsem je přivedl z lodžie, a na jaře jsem je strčil, než jsem je vytáhl. Během zimy jsem neztratil jediný závod! Všichni přežili za hrozných podmínek pro hoi!
Položení glyokladinu musí být provedeno předem před začátkem mimosezóny (venku bylo chladno, ale nezahřívání nebylo zapnuto), protože rostliny musí stát alespoň 3 dny mokré. A ještě lépe, použijte silnou vrstvu mulče, protože mycelium neroste na chudé půdě..

__________________
Odložte stranou na to, co jste včera odložili. A tam se podíváte a to se vyřeší samo!

-Máte záchvaty lenosti?
-Mám záchvaty aktivity, moje lenost je konstantní.

Děkuju:
Albina S.
Prohlédnout profil
Odeslat soukromou zprávu Albina S.
11.01.2014 v 19:48# 2

Alirin-B a Gamair
Obě tyto léky mají stejnou účinnou látku: užitečná půdní mikroflóra - Bacillus subtilis. Můžeme říci, že tyto dva léky jsou téměř totožné s Fitosporinem..
Alirin-B
Alirin-B, tab. Je biologický fungicid terapeutického a profylaktického účinku, který účinně potlačuje původce plísní houbových chorob rostlin, bobulovin a květin..
Účel:

1. Ošetření bramborových hlíz před výsadbou;
2. Rozlití rostlin pod kořenem;
3. Postřik rostlin.

Aplikační technologie Alirin-B, tab.:
Biologický produkt Alirin-B se používá pro postřik rostlin nebo zavlažování - do půdy, díry nebo pod kořenem rostliny.
Požadovaný počet tablet je rozpuštěn v nepotravinářské nádobě v malém množství teplé vody, pak je přiveden na požadovaný objem vodou přímo v nádobě postřikovače.
Do roztoku se doporučuje přidat lepidlo (tekuté mýdlo atd.) V množství 1 ml na 10 litrů. Tekuté mýdlo lze nahradit stimulanty, například: Zircon, Epin, Ribav-Extra.

Pro preventivní ošetření se doporučuje snížit spotřebu o polovinu..
Pozornost. Připravenou pracovní tekutinu použijte ve stejný den.!

Pro dosažení nejlepšího výsledku se doporučuje použít lék Alirin-B, tab, v kombinaci s biologickými produkty Gamair, tab. a Glyocladin tab. Přípravky se vzájemně doplňují a účinně chrání rostliny před setím semen před sklizní!

Fungicid Alirin-B začíná působit od okamžiku zpracování.

K vyřešení problému rhizoktonie a brambor plísní je nutné provést předběžnou výsadbu hlíz pomocí roztoku v množství 4 až 6 tablet léčiva na 10 kg hlíz. Spotřeba pracovní tekutiny bude 0,2 - 0,3 litru.

Také v boji proti pozdnímu plísni je postřik rostlin během vegetačního období zpravidla třikrát účinný: 1krát - když jsou řádky uzavřeny, pak - v intervalu 10-12 dnů. Za tímto účelem se 10 tablet biologického produktu zředí v 10 litrech vody. Doporučená spotřeba roztoku je 10 l / 100 sq. m přistání.

Pro ochranu otevřených mletých rajčat před kořenovou hnilobou je nutné půdu rozlité třikrát roztokem 2 tablet léčiva na 10 litrů vody: 1-3 dny před zasetím semen, poté ve fázi 5-6 pravých listů a nakonec po dalších 15-20 dnech... V tomto případě se doporučuje utratit 10 litrů roztoku na 10 m2. m přistání. U rajčat chráněné půdy je technologie zpracování podobná, ale půda se vypustí podruhé před výsadbou sazenic a příště - po 7-14 dnech.

Proti pozdnímu plísni a alteraria na otevřených mletých rajčatech se používá třikrát postřik v intervalu 10 - 14 dnů na začátku pučení - tvorba ovoce. Roztok se připravuje v množství 10 tablet / 10 litrů vody a roztok se spotřebuje podle vzorce 10 l / 100 čtverečních. m přistání. Chráněná mletá rajčata jsou ošetřena slabším roztokem - 10 tablet léku na 10-15 litrů vody a rychlost spotřeby pracovní tekutiny bude 10-15 l / ha 100 čtverečních. m kultury.

Aby se předešlo hnilobě kořenů a kořenů u chráněných a otevřených okurek, provádí se jediné rozlití půdy roztokem 2 tablet léčiva na 10 litrů vody (1-3 dny před setím semen). Spotřeba roztoku - 10 l / 10 sq. m.

Pro odolnost plísní na skleníkových okurkách se třikrát stříká roztok léku v množství 10 tablet na 15-20 litrů vody v intervalu 7 až 10 dnů. Všechny operace se provádějí na začátku kvetení - tvorba ovoce a spotřeba roztoku by měla být 15-20 l / 100 čtverečních. m přistání.

U otevřených okurek je doporučená koncentrace roztoku 10 tablet / 10 litrů vody a jeho spotřeba je 10 l / 100 čtverečních. m. Stříkání se provádí také třikrát současně, ale v intervalu 10-14 dnů.

Aby se zabránilo tomu, aby černý rybíz trpěl americkou plísní, je nutné ji během vegetačního období (před a po květu, jakož i při tvorbě bobulí) stříkat třikrát roztokem Alirin-B v koncentraci 10 tablet na 10 litrů vody. Během zpracování se spotřebuje 10 litrů pracovní tekutiny na 100 m2. m kultury.

Jahody můžete chránit před šedou hnilobou postřikem suspenzí 10 tablet léčiva / 10 l vody během pučící fáze, ihned po rozkvětu a při tvorbě bobulí. Deset litrů roztoku stačí na ošetření 100 čtverečních. m jahody.

Aby se zabránilo tomu, že sazenice květin trpí černou nohou, kořenovou hnilobou, vadnou tracheomycotou, zalévejte půdu dvakrát roztokem připraveným v poměru 1 tableta léčiva na 5 litrů vody před zasetím semen a před sejením sazenic. Za 1 sq. m půdy budete mít 5 litrů roztoku.

Pro ochranu pokojových květů rostlin před kořenovou hnilobou a tracheomykotickým vadnutím pomůže trojnásobné zalévání půdy v květináčích roztokem léčiva v koncentraci 1 tableta na 5 litrů vody. 1 nádoba zabere 0,2 až 1,0 litru pracovní tekutiny. Pro ochranu květených rostlin na otevřeném terénu je stejný roztok zavlažován třikrát pod kořenem rostliny, doporučená spotřeba roztoku je 5 litrů na 1 čtvereční. m.

Budou zachráněny z plísní třením postřikem rostlin třikrát roztokem připraveným v množství 2 tablety Alirin-B na 1 litr vody. Doporučená spotřeba roztoku je 0,1 - 0,2 l na 1 m2. Ke stejnému účelu se třikrát stříkají kvetoucí rostliny na otevřeném terénu, přičemž se spotřebuje 1 až 2 litry roztoku na 10 m2. m.
Kompatibilita: Kompatibilní s mikrobiologickými přípravky na ochranu rostlin, hnojivy, chemickými herbicidy, insekticidy a fungicidy. Není kompatibilní s fitolavinem a jinými baktericidy!

1. Účinně potlačuje vývoj patogenů;
2. V důsledku aplikace získáte ekologické a bezpečné výrobky;
3. podporuje zvýšenou produktivitu;
4. Zvyšuje obsah vitamínů v produktech;
5. Zelenina, ovoce a bobule pěstované pomocí biologického produktu Alirin-B jsou šťavnatější, aromatičtější, chutnější a zdravější;
6. Lék ve formě tablet je velmi pohodlný a snadno použitelný;
7. Bezpečný pro lidi, zvířata, ptáky, životní prostředí.

Ochranná doba: 7-20 dnů při jednom ošetření.

Pravidelné ochranné ošetření biologickým přípravkem Alirin-B se doporučuje každých 7 dní.

Míra dopadu: od okamžiku aplikace na semena a sadbový materiál; při postřiku rostlin - od okamžiku ošetření.

Bezpečnostní opatření při práci, přepravě, používání a skladování pesticidů: Při používání nepijte, nekuřte ani nejezte. Práce s rukavicemi. K přípravě pracovního roztoku nepoužívejte nádobí. Uchovávejte mimo dosah dětí a domácích zvířat. Je zakázáno uchovávat a přepravovat potraviny, krmiva a léky.

Třída nebezpečnosti: 4 (nízkorizikový lék).

Skladovací podmínky 3 roky při teplotách od -30 ° C do + 30 ° C (bez přerušení balení).

Gamair je fungicid pro soukromé dachové domácnosti. Lék se nehromadí v půdě a rostlinách. Působení proti široké škále patogenních hub a bakterií je selektivní. Zcela bezpečné pro lidi, ryby, zvířata. Doba ochranné akce trvá 20-30 dní.

Výrobce: srpen
Země původu: Rusko
Účinná látka: bakterie Bacillus subtilis M-22 VIZR a komplex rostlinných metabolitů

Chcete-li koupit lék Gamair, přidejte produkt do košíku a zadejte data, abyste produkt doručili na vaši adresu.
Návod k použití:
Gamair je biologický baktericid určený k léčbě a prevenci bakteriálních a některých plísňových onemocnění rostlin (nekróza srdce stonku, měkká hniloba, bakteriální rakovina rajčat atd.). Účinná látka: Bacillus subtilis. Z hlediska složení a účinku je léčivo blízko Fitosporinu, což výrazně převyšuje jeho účinnost. K dispozici ve formě tablet a suchého prášku.
Nejlepším doporučením drogy Gamair jsou recenze těch, kteří ji používají na svých stránkách. Podle jejich zkušeností není tento lék návykový u patogenů, zatímco obnovuje prospěšnou mikroflóru v půdě a rostlinách a na ně působí imunomodulační a stimulační účinek..

V pracovním roztoku může být léčivo kombinováno s dalšími biologickými produkty: fungicidy, insekticidy a regulátory růstu rostlin. Mezi použitím gamairu a glyocladinu musí být zachován časový interval nejméně 7 dnů.

Gamair: návod k použití

K přípravě pracovního roztoku by tablety měly být rozpuštěny v malém množství vody (200-300 ml), poté smíchány se zbytkem kapaliny.

Gamair se nanáší stříkáním nebo zavlažováním. Při zpracování by měl být pracovní roztok přidán „lepidlo“ (1 ml na 10 l). K tomuto účelu můžete použít tekuté mýdlo nebo stimulanty (Zircon, Ribav-Extra, Epinom). Během léčby pravidelně stříkejte postřikovačem.

Při zavlažování se používají dvě tablety na 10 litrů vody, toto množství roztoku postačuje k ošetření plochy 10 metrů čtverečních. Při stříkání - 2 tablety na 1 litr vody. Při preventivním ošetření je spotřeba snížena na polovinu.

Gamair je tedy velmi rozpočtové řešení

Roztok musí být použit v den přípravy, nelze jej skladovat!

Gamair patří do 4. třídy nebezpečnosti. Při dodržení doporučených dávek je to bezpečné pro životní prostředí, zvířata a lidi, lze jej použít v blízkosti vodních útvarů a včelínů. Droga není fytotoxická, takže vám umožňuje pěstovat ekologické produkty.

K přípravě pracovního roztoku nepoužívejte nádobí. Při práci s biologickým produktem je nutné používat rukavice a během zpracování rostlin je zakázáno kouřit, jíst a pít..

Pokud se Gamair dostane do očí, doporučuje se to při styku s kůží omýt velkým množstvím vody - velkým množstvím mýdla a vody. Pokud léčivo vstoupilo do lidského dýchacího systému, musí být okamžitě odstraněno na čerstvý vzduch. Pokud se lék dostane dovnitř, měli byste vypít roztok aktivního uhlí (1-2 polévkové lžíce na 1-2 sklenice vody), poté vyvolat zvracení a konzultovat s lékařem. Pokud je lék rozptýlen na podlaze, sbírejte jej pouze koštětem.

Zbytky biologického produktu by měly být likvidovány spolu s nádobou do popelnice. Pro přepravu drog Gamair je povoleno používat jakýkoli druh přepravy, ale je zakázáno přepravovat a skladovat je společně s potravinami, krmivy a léky..

Trvanlivost léku, pokud je obal neporušený, je 1,5 roku od data výroby. Skladujte při teplotách od - 30 do + 30 stupňů Celsia mimo dosah dětí a domácích zvířat.

Zdroje: http: /cekatop.ru/, http: /bioprotection.ru/, http: /www.floralworld.ru/

__________________
Odložte stranou na to, co jste včera odložili. A tam se podíváte a to se vyřeší samo!

-Máte záchvaty lenosti?
-Mám záchvaty aktivity, moje lenost je konstantní.

Fungicid "Alirin B": návod k použití

Všichni zahradníci a zahradníci se uchylují k použití fungicidů. Toto je konec konců jediný možný způsob ochrany vegetace před nemocemi. A protože je jich spousta, je třeba správně procházet výběr. Alirin B byl rozpoznán jako jeden z účinných fungicidů. Pokyny k použití naznačují, že produkt účinně bojuje proti většině patogenních hub, potlačuje jejich růst, reprodukci a životně důležitou aktivitu.

Složení a účel léku

Aktivními složkami alirinu jsou bakterie Země z kmene VIZR B-10, zvané Bacillus subtilis. Jedinečnost, která je obdařena biologickým produktem „Alirin B“, je neocenitelná v boji proti patologiím houby. Obsahuje takovou účinnou látku, na kterou patogeny nemají čas zvyknout. To je důkaz, že fungicid skutečně funguje..

Důležité charakteristiky klasifikace jsou:

  1. Přidružení léčiva k biologickému pesticidu.
  2. Kontaktní interakce. Léčivo postihuje systémově celou patologickou flóru.
  3. Povaha interakce - imunizace, ochrana, dezinfekce.
  4. Účinnost (účinnost) nástroje je 50-90%.
  5. Čekací doba na požadovaný účinek u zeleniny a obilovin je 1 den.
  6. Třída toxicity přiřazená k přípravku „Alirin B“ je: 4 body (pro člověka); 3 body (pro coleoptera).

Všichni zahradníci a zahradníci se uchylují k použití fungicidů

Výhody a aplikace:

  1. Účinně eliminuje houbu, chrání před riziky infekce zvenčí (od nemocných po zdravé).
  2. Umožňuje kvalitativně dezinfikovat půdu před výsadbou.
  3. Zalévejte osázenou vegetaci (u samého kořene).
  4. První zavlažování celé rostliny se provádí poté, co vyhodí pupeny (před květem).
  5. Před výsadbou byl zpracován s alirinem a bramborami. Toto je děláno chránit plodinu od rhizoctonia nebo fytosporózy..
  6. Lék je také účinný při ochraně pokojových rostlin. Léčí kořenovou hnilobu a běžné patologické houby.

Zvláštnost léčiva spočívá v tom, že kromě potlačování patogenní flóry má pozitivní vliv na prospěšné bakterie v půdě. Dalším důležitým rysem je zvýšení obsahu bílkovin v rostlinách až o 40% a snížení dusičnanů o stejné procento. Produkt by se měl používat, když je teplota vzduchu na jaře stabilní při + 100 ° C.

Protože "Alirin B" SP a všechny ostatní odrůdy jsou biologickými produkty, není doba čekání na použití důležitá. To znamená, že ovoce a zelenina zpracované tímto produktem mohou být konzumovány okamžitě. Předtím musí být dobře umyté..

Dávkovací forma léku

Obchodní formy uvolňování a jejich označení:

  • G - tekutý roztok, připravený k použití;
  • TAB - tabletová forma;
  • SP - prášková forma.

Pro každý typ zemědělských plodin je nezbytná obchodní forma. Proto ji musíte vybrat správně..

Obchodovatelná forma pro každý typ plodin je nezbytná.

Záleží na řadě důvodů:

  • odrůdy patogenní houby;
  • struktura listové epidermis;
  • stupeň vývoje (závažnosti) choroby.

Podrobné pokyny k použití jsou uvedeny na etiketě obalu. Před použitím si jej pozorně přečtěte.

Jak správně chovat

Fungicidní karta „Alirin B“ a všechny ostatní obchodní formy musí být správně naředěny. Každá z nich má svou vlastní technologii..

Práškové řešení:

  1. Průměrná dávka je 60 g pro každý kbelík vody. Kapalina musí být usazena s teplotními indikátory nižšími než + 180 ° C. Indikátor optimální teploty vody + 20-250 ° C.
  2. Odhadovaná dávka prášku na jednotku (hektar / hmotnost) osiva je 1-20 gramů.
  3. S tímto složení, 30 procent, naplňte nádobu postřikovače.
  4. Směs se důkladně promíchá a přidá se chybějící množství vody. To znamená, že nádoba je zcela naplněna vodou..
  5. Bolon se důkladně protřepává, aby se obsah promíchal, dokud není zcela homogenní..
  6. Lze použít pro postřik. Doporučuje se spotřebovat během prvních 4 hodin.

Je třeba naředit správně tabletované formy fungicidu "Alirin B"

Řešení z tabletové formy:

  1. Počet tablet pro každý typ rostliny je uveden na etiketě obalu.
  2. Tablety musí být rozpuštěny ve zahřáté vodě (výše uvedený indikátor teploty).
  3. Kompozice se nalije do rozprašovací nádoby až po nejvyšší značku.

Praktici důrazně doporučují kromě účinné látky (samotný fungicid) přidat do pracovní směsi:

  • mýdlo (je lepší odebrat tekutinu) z výpočtu: na každých 10 litrů pracovní látky se použije 1 g mýdla, čímž se zlepší přilnavost účinné látky k listům, výhonkům, stonkům;
  • a / nebo prostředky pro stimulaci růstu typu: "Zircon", "Epina" nebo "Ribava-Extra".

Míra spotřeby:

  1. K zavlažování zahradní postele před zasetím semene nebo výsadbou sazenic potřebujete 1-5 litrů finančních prostředků na metr čtvereční. Frekvence zavlažování - 10-14 dní.
  2. Pro zavlažování rajčat okurkami na otevřených plochách - 1–5 litrů pracovní látky na každý metr čtvereční.
  3. U brambor, květinových plodin, bobulí pěstovaných ve skleníkových podmínkách budete muset utratit 100-200 ml hotového produktu za každý čtverec půdy.

Pro preventivní účely je dávka snížena na polovinu..

Pro léčbu

Pokud jsou rostlinné plodiny již napadeny houbovými chorobami, měly by být zavlažovány roztokem fungicidu "Alirin B" připraveným podle následujícího schématu:

  • tabletová forma - zředit 2 tablety v 1 kbelíku s vodou;
  • tekutá forma - 10 ml alirinu na 10 čtverců půdy.

Postup stříkání by měl být proveden třikrát s přestávkou mezi stříkáním od 5 do 7 dnů.

Před výsadbou se brambory ošetří roztokem vyrobeným ze 6 tablet na každých 10 kg brambor. Pokud používáte hotovou tekutinu, budete muset použít průměrně 300 ml.

Rostliny zasažené houbovými chorobami by měly být zavlažovány roztokem fungicidu "Alirin B"

Pro prevenci

Pokud je agent používán pro profylaktické účely, pak:

  • Chcete-li dezinfikovat půdu, musíte použít 2 tablety léku v kbelíku s vodou;
  • zalévání bude vyžadovat 1 kbelík pracovního roztoku na každých 10 čtverečních sazenic.

Po zalévání by měla být půda uvolněna do hloubky 20 cm.

Výrobci léku doporučují pro profylaktické účely přidat do studny 1 tabletu zředěnou v litru teplé usazené vody nebo použít 200 g tekutého činidla.

Dávkování a pravidla použití pro různé plodiny

Fungicid "Alirin B", návod k použití to potvrzuje, lze použít při léčbě a prevenci různých druhů rostlinných plodin. Může být použit jako nezávislé pracovní řešení nebo může být kombinováno s jinými ochrannými prostředky podobného spektra účinku..

Tento přístup pouze zvýší účinnost zpracování a v maximální možné míře potlačí růst a životně důležitou aktivitu mycelia plísní. Teplotní rozmezí pro použití léčiva je +18-250 ° C.

Brambory

Nejčastěji se zpracovává ve formě tablet. I když můžete použít jakýkoli jiný. Hlavní věcí je dodržovat pravidla pro vytvoření pracovního řešení, přísně dodržovat dávkování:

  1. Lék se používá k léčbě hlíz z pozdního plesnivého stavu. Zpracování se provádí před výsadbou do půdy. Budete potřebovat asi 6 tablet a 1 kbelík vody. Brambory se ponoří do připravené látky na několik hodin.
  2. Phytofiber se začne hojit, když keře v řadách blízko sebe. Zde budete muset použít 10 tablet a 1 kbelík vody. 1 stříkání se provádí každých 10-12 dní.

Alirin léčí kořenovou hnilobu v rajčatech

Rajčata

U rajčat léčí Alirin kořenovou hnilobu. Toto onemocnění nejčastěji útočí na kulturu:

  1. Za tímto účelem nejprve půdu zalévejte účinnou látkou v množství 2 tablety, 10 litrů vody. Spotřeba kapaliny - 1 litr na každý metr čtvereční půdy.
  2. Chcete-li se zbavit plísní nebo Alternaria, musíte rozpustit 10 tablet v kbelíku (10 l) teplé usazené vody.

Alirin B - návod k použití léku na choroby rostlin

Je hezké pěstovat bohatou sklizeň ve vašem zahradním pozemku. Ale kolik práce, trpělivosti musíte vložit, aby se na stole objevily plody, ovoce, zelenina. Nestačí pěstovat rostliny, musíte zalévat, plevelovat, krmit a léčit rostoucí rostliny.

V současné době se objevil nový fungicidní přípravek Alirin-B, který chrání rostliny před tak strašnými chorobami, jako je padlí a šedá hniloba..

Důležitý nástroj zahradnické lékárničky

Alirin-B je výtrus antagonistických bakterií, které bojují s chorobami rostlin, zvyšují jejich imunitu a zvyšují produktivitu. Kromě ovocných, bobulových a zeleninových plodin lze Alirin-B použít také v boji proti škůdcům indoorových a zahradních květin. Nehromadí se v ovoci a rostlinách a nepředstavuje nebezpečí pro člověka a životní prostředí.

Alirin-B: návod k použití

Zpracování půdy, kořenů a zemních částí rostlin se provádí pouze v teplém období, při teplotě ne nižší než + 18 + 20 stupňů. Způsob aplikace:

  • Používá se k prevenci a léčbě pozdních plísní, kořenů a šedé hniloby, múčnatky, cercospory a dalších chorob rostlin způsobených působením patogenních bakterií.
  • Rozpusťte 2 tablety léku v malé vodě. Důkladně promíchejte, po 10 minutách znovu promíchejte.
  • Koncentrát se zředí 10 litry vody.
  • K zavlažování půdy použijte 10 litrů roztoku na 10 metrů čtverečních. metrů. Doporučuje se vysypat otvory, do kterých budou rostliny zasazeny. Po zalévání znovu promíchejte půdu a vodu.
  • Pro rozprašování rozřeďte 2 fungicidní tablety v 1 litru vody a pro lepší přilnavost přidejte 9 litrů mýdlového roztoku..
  • Připravený roztok musí být použit v den přípravy, nelze jej skladovat.
  • Trvání léku je 2 týdny. V případě potřeby stříkání opakujte.

Formulář vydání

Alirin-B je k dispozici ve formě tablet, prášku a kapaliny. Je to biologický fungicid. Pro větší účinnost se doporučuje použít s Gamairem. Je důležité vědět o nástroji:

  • Alirin-B je netoxický, má třídu nebezpečnosti 4. Aplikace v blízkosti včelínů se nedoporučuje, účinek na včely je špatně pochopen.
  • Výsledkem působení léku je nejen prevence a odstranění nemoci, ale také zvýšení výnosu o 20%..
  • Roztok Alirin-B se používá k ošetření domácích pozemků, skleníků, skleníků, travních travních porostů, ovocných stromů, bobulovin, výsadby zeleniny a pokojových rostlin.
  • Při neotevření si tablety a prášek zachovávají své vlastnosti při teplotách od -30 do +30 po dobu tří let. Skladovatelnost tekutého přípravku nepřesahuje 4 měsíce.

Opatření

  • Pokud se roztok alirinu-b dostane dovnitř, je třeba před příjezdem lékaře vyvolat zvracení a vzít aktivní uhlí (2 tablety na kilogram hmotnosti).
  • Pokud se roztok dostane na sliznici oka, vypláchněte je velkým množstvím čisté vody.
  • Pokožku omyjte teplou vodou a mýdlem.

Použití Alirin-B v boji o sklizeň

Za nepříznivých povětrnostních podmínek mohou patogenní bakterie zničit výsadbu v letní chatě za měsíc. Dříve, s cílem zachránit alespoň část plodiny, jeden musel obětovat nemocné keře, spálit je, aby se zabránilo šíření infekce. Díky Alirin-B můžete vyléčit nemocnou rostlinu a získat z ní sklizeň.

Droga pomůže porazit nejčastější nemoci:

  • Plísňový prášek. Na listech se objevují bledá skvrna, která se každý den stávají bělejší a hustší. Nemoc se šíří do celé rostliny, bobule a ovoce jsou pokryty bílým květem. Na větvích je vidět tenká bílá síť. Postižené listy musí být odstraněny, výsadba musí být co nejvíce zředěna pro lepší výměnu vzduchu, rostlina musí být ošetřena Alirin-B až do úplného zotavení.
  • Šedá hniloba. Bobule nebo plody jsou pokryty šedou chmýří a jsou vodnaté. Šedá plíseň může zničit celou jahodu nebo jahodovou plodinu. Keře musí být přesazeny do suššího místa (jednou z příčin onemocnění je vlhkost), provádět pravidelné uvolňování půdy, léčit léčivem.
  • Pozdní plíseň. Celá rodina Solanaceae trpí touto chorobou. Na rostlině se objevují hnědé skvrny, listy zbarvují žlutě, pokud má něco času růst, budou stále pokryty černými skvrnami a hnilobou. Boj proti nemoci musí začínat prevencí. Osivový materiál je ošetřen fungicidy, půda se prolévá a provádí se pravidelné postřikování antibakteriálními léčivy (zdaleka nejlepší je alirin-B).

Jak zahradníci píšou ve svých recenzích, droga dělá vynikající práci a pomáhá získat dobrou úrodu..

Každý zná zahradní infekci zvanou plíseň. Nic neopovrhuje. Jahody hnijí na vinici. Rybíz, angrešt dokonce musel být snížen. Doporučili léčit novým lékem alirin. Přečetli jsme si všechny pokyny a zjistili jsme, že to není pro lidi škodlivé. A co jsme udělali: na podzim jsme vykopali zemi po kopání (to bylo ještě teplé), na jaře jsme postříkali všechny keře, stromy a výsadbu jahod. Celá půda ve skleníku byla postříkána roztokem 15 cm. V létě se duše radovala. Všechny naše rostliny jsou zdravé, čisté a sklizeň je vynikající. Ale stříkali to dvakrát měsíčně po celou zahradnickou sezónu. Doporučuji všem

Zpracovali jsme bramborový graf s Alirinem-B a získali jsme vynikající sklizeň. Byli jsme však upozorněni na to, že jsme s řešením přelili nejen místo přistání a samotný výsadbový materiál. Vrcholky vyrostly až k pasu, z každého keře byl odstraněn kbelík vynikajících brambor.

Naše místo se nachází v nížině a každý rok jsme neměli čas sbírat většinu sklizně kvůli četným chorobám rostlin: padlí, šedá hniloba, pozdní hniloba atd. Ve vlhku se velmi rychle šíří. Již druhý rok jsme ošetřovali místo Alirin-B. Výsledek byl v prvním roce aplikace. Poprvé byla rajčata zralá až do podzimu. Obvykle se nám podařilo odstranit pouze několik prvních rajčat, a pak se vrcholky nezralých rajčat chřadly a zakryly hnědými skvrnami..

Původně zveřejněno 2018-02-18 13:42:40.

Recenze instrukcí Alirin b


Registrace: 24.3.2018
Příspěvky: 746
Od: Rostov na Donu

Neexistuje žádné profilové téma, takže chci vytvořit téma o biofungicidech založené na seno. Ne nutně tyto tři.
Obecně jsou alirin, gamair a fytosporin různé přípravky na bázi sena bacillus, neboli Bacillus subtilis.
Mechanismus účinku je každému jasný, účel drog je také. To vše je na balení (můžu jej sem přenést později). Ale zde navrhuji sdílet zkušenosti, myšlenky, úvahy.

Já sám mohu sdílet jen jeden trik. Obecně se podle pokynů tablety alirinu a gamairu rozpustí v čisté vodě a po uplynutí půl hodiny se rostliny zpracují. Proč půl hodiny - aby se živé bytosti probudily. proč ne déle - ve vodě není nic. A pak se okamžitě objeví myšlenka. Nebo jim dáte něco k jídlu? Odtud se zrodil takový nápad a moje praxe.
Co je nástěnka? Pokud si přečtete, jak byl získán a vyšlechtěn dříve, zjistíme, že to udělali na seno. Můžu snadno opakovat!

Obecně, po nashromáždění dostatečného množství plevelů (a nejen), plnímu to vodou a vaříme v kbelíku asi 20 minut, přikryjeme víčkem a necháme vychladnout na 20 ° C. Poté přinesu kulturu seno. Několik tablet alrinu, gamairu v kbelíku (nebo fytosporinu), dobře promíchejte, provzdušněte (nalijte 10krát). Bez sejmutí víka jsem jej vložil do stínu. Na jeden den. K roztoku pravidelně přidávám kyslík a vylévám z velké výšky. Obecně se po dni v kbelíku výrazně rozmnoží, jak je vidět z neustále se formujícího bílého filmu. Ukázalo se to jako matečný likér. A pak, když duše leží, stříkám a prolévám zemi.
To je hnojení i ochrana. Pomáhá, když jej stříkáte velmi pravidelně. Přečtěte si alespoň jednou týdně. Nakoupený alirin nemůže pro takové ošetření stačit.
Pár bodů k výše uvedenému:
1) seno se bojí světla, zejména otevřeného slunce. Proto je kbelík zakrytý. Zahřívání nad 40 ° C pravděpodobně také nezlepší zdraví - proto ve stínu.
2) seno bacillus se vyvíjí pouze v přítomnosti kyslíku. Proto je fólie na povrchu, proto je nutné provzdušňovat. Snažil jsem se hodit provzdušňování akvária, ale pěna strašně stoupá

Zde je to, co jsem zjistil o míře reprodukce:

Obecně to je důvod, proč to vydržím na jeden den. Existuje podezření, že nedochází k dalšímu zvyšování koncentrace, ale všechny druhy škodlivých (zbytečných, nepoužitelných) organismů se začnou množit.

Nyní čekám na vaše nápady a zpětnou vazbu..

Příspěvek byl upraven Willy - 25.7.2018, 12:17

Alirin-B, TAB

Popis

Alirin-B, TAB je vysoce účinný biologický fungicid založený na přírodní bakterii Bacillus subtilis 10-VIZR, která zabraňuje výskytu kořenové hniloby, černé nohy, plísní, pozdní plísně, Alternaria, ascochitis, šedé hniloby v zelenině, bobulovinách, květinách a pokojových rostlinách.

Preparativní forma - tablety.

Balení - 20 tablet.

Výhody léku:

  1. Účinně potlačuje vývoj patogenů.
  2. Díky aplikaci získáte ekologické a bezpečné výrobky.
  3. Pomáhá zvyšovat výnosy.
  4. Zvyšuje obsah vitamínů v produktech.
  5. Zelenina, ovoce a bobule pěstované pomocí biologického produktu Alirin-B jsou šťavnatější, aromatičtější, chutnější a zdravější.

Výhody tabletové formulace:

  • tableta je rozpustná ve vodě;
  • zavedeno do otvoru pro semena nebo sazenice;
  • se aplikuje ve formě vodného roztoku na sazenici nebo na zahradní lože pomocí konvenčních postřikovačů nebo prostřednictvím OZG- (všechny modifikace) atd., jakož i prostřednictvím zavlažovacích systémů kapek s kapátkami všech typů.

Droga je bezpečná pro člověka i životní prostředí, nehromadí se v rostlinách a ovoci.

Jmenování

Alirin-B, TAB inhibuje vývoj patogenů plísňových chorob a chrání rostliny před infekcí, pokud je aplikován do půdy nebo posypán na listy.

Ochranné vlastnosti se vztahují na brambory, rajčata, okurky otevřené a chráněné půdy, zelené plodiny (hlávkový salát, kopr, petržel atd.), Jakož i jabloně, hrozny, černý rybíz, angrešt, jahody.

Lék je účinný proti kořenové hnilobě (Fusarium, Rhizoctonia), tracheomykotickému vadnutí, chorobám listů a stonků (plísně, peronosporóza, septorie, rez, pozdní plíseň, Alternaria, cercosporiasis, strup, monilióza, šedá hniloba).

Je to prostředek ke snížení stresu pesticidů v rostlinách, když se používá v tank směsích s chemickými pesticidy (herbicidy, insekticidy, fungicidy).

Požádáno:

  1. Příprava bramborových hlíz.
  2. Rozlití rostlin u kořene.
  3. Postřik rostlin.

Účinná látka

Kmen Bacillus subtilis B-10 VIZR, titr - ne méně než 109 CFU / g.

Akt

  • Urychluje a zvyšuje účinek jiných biologických produktů, zejména produktů souvisejících s Alirinem - Gamairem a Glyokladinem;
  • snižuje nebo zcela zmírňuje stres rostlin po aplikaci pesticidů;
  • obnovuje půdu spálenou pesticidy a / nebo předávkování hnojivy;
  • snižuje obsah dusičnanů v zemědělských produktech o 25–40%;
  • zvyšuje obsah bílkovin a kyseliny askorbové o 20-30%.

Období ochranného účinku je 7-20 dnů při jediném ošetření.

Pravidelné ochranné ošetření biologickým přípravkem Alirin-B se doporučuje každých 7 dní.

Míra dopadu - od okamžiku aplikace na semena a sadbový materiál; při postřiku rostlin - od okamžiku ošetření.

Třída nebezpečnosti - 4 (nízkorizikový lék).

Návod k použití

Požadovaný počet tablet je rozpuštěn v nepotravinářské nádobě v malém množství teplé vody, pak je přiveden na požadovaný objem vodou přímo v nádobě postřikovače.

Připravenou pracovní tekutinu použijte ve stejný den.!

Příprava hlíz

Postřik ve fázích: začátek pučení,
začátek kvetení, tvorba ovoce
s intervalem 15 dnů

Rozlití půdy 1-3 dny před setím semen

Postřik ve fázích: začátek květu -
rodit v intervalu 7-14 dnů

Postřik na začátku květu -
tvorba ovoce v intervalu 7-10 dnů

10 tab. / 15-20 l vody

Postřik ve fázích: začínající,
po rozkvětu a začátku tvorby bobule

Rozlití půdy pod kořen během
vegetace s intervalem 15 dnů

Postřik během období
vegetace s intervalem 15 dnů

Zpracovaná plodinaChorobaMetoda, doba zpracování,
funkce aplikace
Aplikační dávka
lék
Spotřeba pracovní tekutinyČekací doba
(multiplicita
procedury)
BramboryRhizoctonia, pozdní plesnivost4-6 tablet / 10 kg0,2 - 0,3 l / 10 kg- (1)
Pozdní plíseňPostřik během vegetačního období: první -
při zavírání řádků následující -
s intervalem 10-12 dní
10 tab. / 10 l vody10 l / 100 m2- (3)
Otevřené pole rajčeKořenová hnilobaRozlití půdy suspenzí léčiva za 1-3 dny
před zasetím semen, ve fázi 5-6 pravých listů
a v intervalu 15-20 dní po předchozím
2 tab. / 10 l vody10 l / 10 m2
Pozdní plíseň, alternaria10 tab. / 10 l vody10 l / 100 m2
Chráněné mleté ​​rajčeKořen, kořenová hnilobaRozlití půdy suspenzí léčiva za 1-3 dny
před výsevem semen, před výsadbou
sazenice (fáze 3-5 pravých listů),
následující - v intervalu 7-14 dní
2 tab. / 10 l vody10 l / 10 m2
Pozdní plíseňPostřik ve fázích: začátek květu -
rodit v intervalu 7-14 dnů
10 tab. / 10-15 l vody10-15 l / 100 m2
Okurka otevřená poleKořen, kořenová hniloba2 tab. / 10 l vody10 l / 10 m2- (1)
Plísňový prášek10 tab. / 10 l vody10 l / 100 m2- (3)
Chráněná okurkaKořen, kořenová hnilobaRozlití půdy 1-3 dny před setím semen2 tab. / 10 l vody10 l / 10 m2- (1)
Plísňový prášek- (3)
Černý rybízPlísňový prášekPostřik během vegetačního období:
před květem, po květu,
začátek tvorby bobulí
10 tab. / 10 l vody
JahodaŠedá hniloba
Sazenice květinČerná noha, kořenová hniloba,
tracheomycotic vadnutí
Rozlití půdy před setím semen,
znovu - před sklizní sazenic
1 tab. / 5 l vody5 l / m2- (2)
Pokojové květinové rostlinyKořenová hniloba,
tracheomycotic vadnutí
Rozlití půdy v květináči během
vegetace v intervalu 7-14 dní
0,2-1 l / pot- (3)
Plísňový prášekPostřik během vegetačního období2 tab. / 1 ​​l vody0,1 - 0,2 l / m2
Květinové rostliny
otevřená půda
Kořenová hniloba,
tracheomycotic vadnutí
1 tab. / 5 l vody5 l / m2
Plísňový prášek2 tab. / 1 ​​l vody1-2 l / 10 m2

Kompatibilita

Kompatibilní s mikrobiologickými přípravky na ochranu rostlin, regulátory růstu, hnojivy, chemickými fungicidy, herbicidy a insekticidy.

Nekompatibilní s fitolavinem a jinými baktericidy.

Pro dosažení nejlepšího výsledku se doporučuje použít lék Alirin-B, tab, v kombinaci s biologickými produkty Gamair, tab a glycladin, tab. přípravky se vzájemně doplňují a účinně chrání rostliny před setím semen před sklizní.

Bezpečnostní opatření

Při používání nepijte, nekuřte ani nejezte. Práce s rukavicemi. K přípravě pracovního roztoku nepoužívejte nádobí..

První pomoc

První pomoc při otravě:

  • v případě kontaktu s kůží a sliznicemi musí být produkt omyt velkým množstvím vody;
  • pokud dojde k náhodnému požití léku, měli byste opláchnout žaludek a pak vzít aktivní uhlí;
  • pokud lék vstoupí do dýchacího systému, přemístěte postiženého na čerstvý vzduch.

Léčba, pokud je to nutné, symptomatická.

Úložný prostor

Uchovávejte mimo dosah dětí a domácích zvířat. Je zakázáno uchovávat a přepravovat potraviny, krmiva a léky.

Skladovací podmínky - 3 roky při teplotách od –30 ° C do 30 ° C (bez přerušení balení).

Tento článek byl vytvořen na základě pokynů výrobce, slouží pouze pro informační účely a nejedná se o reklamu.

Recenze instrukcí Alirin b

Zveřejněno uživatelem Ljuda dne 17. prosince 2011 22:39

Alirin, Gamair a Glyokladin se nedávno objevily na našem trhu. Alirin a Gamair patří k řadě mikrobiologických přípravků podobných přípravku Fitosporin pro ochranu rostlin, účinně potlačují plísňová a bakteriální onemocnění. Léky se používají pro kultivaci půdy, namáčení semen a rostlin, postřik rostlin během vegetačního období. Tablety rozpustné ve vodě jsou dobře skladovány: doba použitelnosti Alirinu a Gamairu je tři roky a Glyokladinu jsou dva roky. Ochranné vlastnosti glycladinu jsou zajištěny účinnou látkou - houby Trichoderma harziannum. Tento mikrobiologický fungicid je vynikajícím prostředkem proti kořenové hnilobě, vadnutí různých etiologií, verticillióze, plísni. Lék se vyrábí ve formě tablet, nerozpustných ve vodě. Je důležité používat glyocladin správně, pak to bude užitečné. Navlhčete půdu kolem rostliny, umístěte jednu nebo dvě tablety (v závislosti na velikosti rostliny) poblíž kořenů, mulčujte organickou hmotou a udržujte ji vlhkou po dobu alespoň několika dnů. Houba je nejaktivnější pouze v horní půdní vrstvě v hloubce 10 cm při vlhkosti 60-80% a teplotě 14-27 ° C. Pokud používáte lék poprvé, užívejte jej dvakrát ročně - na jaře a na podzim. Po uzdravení půdy můžete přejít na jednu aplikaci. Dovolte mi zdůraznit, že je to jediný preventivní lék proti všem druhům kořenové hniloby. Nelze jej použít současně s jinými léky, je nutný interval alespoň týden.

Glyocladin má ještě jednu jedinečnou vlastnost. Spóry houby Trichoderma, které se dostávají do kořenové zóny, klíčí, pronikají do kořene a vytvářejí mykorhizu - hustý plexus mycelia a kořen rostliny. Díky této jedinečné formaci se kořenová výživa rostlin mnohokrát zvyšuje. Tato silná přírodní pumpa přeměňuje nerozpustné sloučeniny z půdy na formu, kterou lze rostlinami asimilovat, dodává rostlinám nejen minerální soli (včetně fosforu a draslíku), ale také biostimulanty, enzymy a další užitečné látky. Díky mykorhizě bude rostlině chybět nejen jídlo, ale i voda. To vše dává smysl, pokud máte dostatečně velkou vrstvu mulče. Mycelium neroste na čistě plevelené půdě. Dva roky jsme vyzkoušeli Alirin, Gamair, Glyocladin k prevenci nemocí flox, kosatců, lilií, pivoněk a byli jsme velmi spokojeni. K dosažení výsledku použijte pro obvaz listů koncentraci: 1 tableta Alirin + 1 tableta Gamair na 1,5 litru vody. Pro léčebné účely se koncentrace zvyšuje rozpuštěním dvou (a v případě vážného poškození) čtyř tablet v jednom litru vody. Nejlepší je zpracovat flox před výsadbou a pak dvakrát během sezóny během vegetačního období. Před výsadbou se ořízněte kořeny na 15 cm, pak ponechte 1 hodinu v roztoku: 1 tableta Alirin + 1 tableta Gamair na 1 litr vody, poté opláchněte, namočte asi 2 hodiny do roztoku a rostliny Epinu. Po zakořenění umístěte tabletu glykoladinu do blízkosti kořenů. V květnu se ze země objevil nějaký flox, který se nekultivoval před výsadbou, se zkroucenými listy a výhonky. Po dvou ošetřeních „koktejlem“ (1 tab. + 1 tab. / 1 ​​l) byly nemocné listy vyhozeny a vyrostly do zdravých krásných keřů. Dobré výsledky byly získány, když byly Alirin a Gamair použity samostatně v profylaktické léčbě floxem pro špinění, podle pokynů pro použití (2 tablety / 1 l). Pestrý phlox je velmi náchylný k špinění. Tyto drogy jsou pro ně jen spasením.

Je zajímavé použít směs Alirinu s Gamairem při léčbě vertilosis v počáteční fázi. Když se ve tříletém keři objevily následující příznaky: nažloutnutí listů a stonků, zaostávání postižených stonků v růstu, vadnutí listů a sušení stonků, odřízli jsme všechny stonky od floxu k úrovni země, rozlili jsme litr roztoku (2 tab. + 2 tab. / 1 ​​l)... Potom byl rozřezaný keř posypán zahradní půdou a nahoře byl přikryta pětilitrovou plastovou lahví, aby se udržovala vlhkost. O týden později se objevily nové zdravé stonky. Některé odříznuté postižené stonky ve stavu vadnutí (zažloutlé listy klesající dolů) byly umístěny do sklenice se stejným roztokem. O den později se turgor vrátil k listům. V rázné podobě stonky stály déle než týden. Bohužel nebyly okusovány, a proto nebylo možné zjistit, zda stonky byly zdravé. Zpracování proběhlo v červenci. Aby floxy, pivoňky, kosatce a jiné květiny náchylné k hnilobě kořenů nezdravě onemocněly, je lepší přidat glycyladin ke svým kořenům předem, aby se zabránilo. Kosatce a pivoňky, s dvojí preventivní léčbou Alirinem s Gamairem a použitím glykladinu, dokonce i na podzim, měly zcela zdravé listy. Nikdo neměl šanci dosáhnout růží, kteří neměli dost pilulek, kteří neměli čas, ale letos se určitě pokusíme.

A nyní o samotném Fundazole a jeho náhradách. Fundazol (benazol) je systémový a kontaktní fungicid s léčebným a ochranným účinkem. Je nejúčinnější proti půdním hubám, které způsobují hnilobu kořenů a skladovacích orgánů, ale jeho hlavní aplikací je obvaz semen. Fundazol se používá v koncentraci 0,1-0,2% (10-20 g / 10 l). Je velmi důležité sledovat dávkování, při použití vyšších dávek má lék toxický účinek na rostlinu. Přípustná frekvence ošetření je 4krát za sezónu. Nerozkládá se v půdě po dobu 1,5–2 let. Jako preventivní opatření proti plísňovým chorobám v půdě zkuste Glyocladin nebo Trichodermin místo Fundazole..

Re: Alirin, Gamair, Glyokladin

Zveřejněno uživatelem valda dne 9. ledna 2012 16:00

Re: Alirin, Gamair, Glyokladin

Příspěvek od nathkon Po 2. dubna 2012 20:02

Re: Alirin, Gamair, Glyokladin

Zveřejnil Ljuda dne Pá 6. dubna 2012 10:03

Re: Alirin, Gamair, Glyokladin

Zveřejněno archivy dne 21. července 2012 17:47

ALIRIN, GAMAIR, GLIOCLADIN

Tanyukha Čt 14. dubna 2011 19:09
ALIRIN, GAMAIR, GLIOCLADIN série biologických přípravků pro potlačování původců plísňových chorob na všech typech zahradních plodin, pokojových rostlin a v půdě. Používají se jako terapeutické a profylaktické látky. Léky mají vysokou biologickou účinnost a nezpůsobují závislost na patogenech, přispívají k obnově prospěšné mikroflóry v půdě a rostlinách, nejsou fytotoxické, bezpečné pro člověka, zvířata, ryby, včely, prospěšný entomofauna a životní prostředí (IV třída nebezpečnosti), odstraňují půdní toxicitu po aplikaci agrochemikálií.
Obecné informace o aplikaci. Nanášejte postřikem na rostliny nebo konev s konev na půdu, do otvorů a pod kořen. Při stříkání musí být k roztoku přidáno lepidlo (tekuté mýdlo atd.) V množství 1 ml na 10 litrů. V případě vážného poškození rostlin během vegetačního období se doporučuje střídání chemickými fungicidy.
GAMAIR
• Účinnou látkou jsou bakterie Bacillus subtilis M-22 VIZR a komplex rostlinných metabolitů (užitečná půda
mikroflóra).
• Účinně potlačuje plísňová a bakteriální onemocnění: bakteriální rakovina rajčat, nekróza dřeňového kmene,
měkká hniloba a široká škála houbových fytopatogenů.
• Přípravná forma: suchý prášek, tablety.
Výhody formulace:
Pracovní řešení Gamair je snadné vyrobit:
- pomocí zavlažovacích systémů s kapkami všech typů;
- přes uzly roztoků pro zavlažování kapkami, pro zavlažování zavlažování, pro linky na salát;
- konvenční postřik nebo zavlažování pomocí OZG-2000 atd..
Doporučené míry spotřeby a způsob aplikace.
Tablety se rozpustí ve 200 až 300 ml vody, promíchají se a pracovní roztok se upraví na požadovaný objem.
Při stříkání přidejte do pracovního roztoku lepidlo (tekuté mýdlo atd.) V množství 1 ml na 10 litrů roztoku a znovu promíchejte. Během zpracování protřepejte postřikovač. Pracovní roztok by měl být použit v den přípravy, nelze jej skladovat.
Mikrobiologický baktericid založený na Bacillus subtilis M-22 VIZR proti bakteriálním a některým houbovým chorobám v půdě a rostlinách (skvrna listů, bakteriální hniloba, nekróza dřeňů, bakteriální rakovina, bakteriální „popálení“). Lék je dostupný ve formě tablet rozpustných ve vodě. Skladovatelnost - 1,5 roku při teplotách od -30 do +30 С.

Prevence:
1. Ošetření během vegetačního období: zpracování půdy - 2 týdny po výsadbě sazenic, půda se vylije Gamairovým roztokem v množství 1 tab. / 10 l / 10 m2. Poté přidejte postupně Alrin-B a Gamair každé 2 týdny v poměru 1 tab. / 10l / 10 m2. Postřik rostlin (při postřiku rostlin přidejte adhezivní tekuté mýdlo a další - 1 ml na 10 litrů roztoku) - postřikujte rostliny, dokud se příznaky nemoci neobjeví střídavě s Alirin-B a Gamair 2-3krát v intervalu 7 dnů. Spotřeba zařízení 1 stůl / 1 l vody (spotřeba pracovního roztoku závisí na výšce a listoví rostliny).
Aplikační technologie: požadovaný počet tablet je rozpuštěn v malém množství vody, poté přiveden na požadovaný objem přímo v nádobě postřikovače. POZORNOST!! Připravenou pracovní tekutinu použijte ve stejný den.!
Gamair je vhodný pro ošetření plodin jako jsou: Hrnkové květinové plodiny v chráněné půdě, květinové plodiny na otevřené půdě, rajčata v chráněné půdě, rajčata v otevřené půdě, okurky na otevřené a chráněné půdě, jabloně, zelí atd..

ok Pá 24. června 2011 17:53
ELISITOŘI: VICTORY BEZ OBCHODŮ
Elena Dorokhova, kandidátka na vědu (chemie), předsedkyně sekce Phlox v Moskevském klubu pěstitelů květin
Je třeba připustit: s veškerým množstvím literatury stále neexistují prakticky žádná rozumná doporučení pro ochranu květin před nemocemi. Vysvětlení je jednoduché - botanické zahrady mají málo prostředků na vědecký výzkum. Proto nejčastěji v tištěných médiích najdete zastaralá doporučení o boji proti chorobám a škůdcům rostlin pomocí zastaralých metod - pomocí Bordeauxské kapaliny a karbofosu. Většina pěstitelů se řídí těmito doporučeními. Nechtěl jsem psát článek na toto téma, ale zavolali z redakce „Vestnik florodov“ a zeptali se, co by mohlo být použito k nahrazení zakázané nadace. Při vysvětlování jsem si uvědomil, že takový článek je velmi relevantní. Kromě toho jsem nedávno četl několik nových knih, ve kterých se staromódním způsobem doporučuje pro prevenci chorob rostlin používat 2-3% roztoků přípravků obsahujících měď nebo železo nebo 2-3% roztoků nitrafenu. A pak nohy samy běžely k počítači. Použití solí mědi nebo železa v tak vysoké koncentraci (200-300 g / 10 l) pravděpodobně nezachrání vaše rostliny před budoucími chorobami, ale prospěšné mikroorganismy v půdě je definitivně zničí. Pokud jde o nitrafen, byl v naší zemi zakázán již deset let. Chci se jen zeptat autora knihy, která mě ohromila: opravdu to všechno používá? Potíž je v tom, že taková doporučení vydávají odborníci, kteří jsou „velmi daleko od lidí“. Je to jedna věc, když rostliny žijí odděleně od nás, na zemědělských polích nebo ve sklenících, a docela jiná, když vše - rostliny i děti s domácnostmi a domácími zvířaty - existují na jedné, obvykle ne příliš velké, půdě společně. Hromadění solí těžkých kovů a pesticidů v půdě není pro lidi ani zvířata vůbec prospěšné. Moderní úroveň rozvoje vědy vedla ke vzniku nové metody ochrany rostlin, která je založena na zvyšování imunitního potenciálu rostlin, a nikoli na ničení patogenů, jako je tomu v případě používání pesticidů. Látky, které v rostlinách vyvolávají ochranné reakce, se nazývají elicitor (dříve se nazývaly induktory). První biogenní elicitor byl získán v roce 1968, od té doby se jejich počet každoročně zvyšuje. Biogenní elicitor se používá ve velmi malém, neškodném množství. Rostlina je očkována proti nemocem, v důsledku toho se zvyšuje její rezistence. Tyto léky se vyrábějí také v Rusku, vyrábějí se na základě bakteriálních kultur - Agat-25K, Fitosporin, Extrasol, Alirin, Gamair; na základě chitosanu - Chitosar, Narcissus, Phytochit, Agrokhit, Ecoel na bázi organických kyselin - Imunocytopyt, Amulet, Novosil (Silk), Zircon, Amber acid. Jedním z nejznámějších elicitorů je biofungicid Fitosporin. Je dodáván ve formě pasty, prášku a roztoku pro pokojové květiny. Použijte pastu a prášek k ošetření půdy a rostlin před výsadbou nebo zeleninou před jejich uložením. Je velmi užitečné profylakticky zbavit půdy roztokem Fitosporinu 2-3krát za sezónu. Pokud existuje mnoho plísňových chorob, lze provést 4 ošetření. Stejně jako na světě neexistuje lék, který by člověka ochránil jednou provždy, zejména během epidemií, tak elicitori, kteří zvyšují imunitu rostliny, ztratí svou účinnost při vysokých infekčních zátěžích, jako jsou například pesticidy. Klíčem k úspěchu je dobře zvolený, zdravý výsadbový materiál, správné výsadba a náležitá péče.

Re: Alirin, Gamair, Glyokladin

Zveřejnil Lapirula dne St 15. srpna 2012 17:55

Alirin je biologický fungicid na bázi přírodních bakterií, který zabraňuje výskytu: kořenové hniloby, šedé hniloby, černé nohy, plísní, plísně, rhizoktonie, Alternaria, ascochitózy, tracheomycotického vadnutí. Biologický přípravek pro boj s houbovými chorobami v půdě a rostlinách. Svým složením a působením je blízko Fitosporinu. Bezpečný pro člověka a životní prostředí, nedochází k hromadění v rostlinách a ovoci. Aktivní složkou je prospěšná půdní mikroflóra - Bacillus subtilis 10-VIZR, titr 109 CFU / g. K dispozici ve formě suchého prášku, tablet. Akce a výsledek: biologický fungicid pro potlačení vývoje patogenů plísňových chorob, prevence výskytu kořenové hniloby, černé nohy, plísní, pozdní plíseň, Alternaria, ascochitis, šedá hniloba. Snižuje toxicitu půdy po napařování nebo aplikaci chemikálií na ochranu rostlin obnovením mikroflóry půdy. Zvyšuje obsah bílkovin a kyseliny askorbové ve výrobcích o 20-30% a snižuje hladinu akumulace dusičnanů v ní o 25-40%. Lék má kontaktní účinek, má hojivý účinek. Bakterie aktivně potlačují vývoj mycelia a spór plísní a plísní. Výhody:
- poskytuje výsledky z první aplikace;
- obnovuje prospěšnou mikroflóru půdy;
- Používá se k setí semen, výsadbě sazenic a výsadbě rostlin.
Bezpečnost a ekologie: 4 třída nebezpečnosti (nízké nebezpečí). Pro dosažení nejlepšího výsledku se doporučuje použít lék Alirin-B, TAB v kombinaci s biologickými produkty Gamair, TAB a Glyocladin, TAB. Přípravky se vzájemně doplňují a účinně chrání rostliny před setím semen až do sklizně.

Pořadí přípravy a způsob aplikace Alirin-B, TAB. Pracovní roztok se připravuje těsně před použitím v souladu s mírami spotřeby a předpisy pro použití uvedenými na obalu. U předsazených bramborových hlíz:
- Tablety léčiva se rozpustí ve 200 až 300 ml vody a dobře se míchá, dokud se úplně nerozpustí;
- nalít obsah do postřikovače;
- během zpracování protřepejte postřikovač, hlízy promíchejte;
- používat pracovní roztok nejpozději do 24 hodin;
Pro zpracování vegetativních rostlin: Požadovaný počet tablet je rozpuštěn v malém množství vody, poté přiveden na požadovaný objem přímo v nádobě postřikovače nebo v zavlažovací nádobě. Kapalina připravená pro postřik nebo zalévání se používá ve stejný den.

Alirin účinně potlačuje nemoci jako: kořenová hniloba, septorie, rhizoktonie, plíseň, alternaria, cercospora, trachomycotic vadnutí, plíseň, peronosporóza, strupovitost, monilióza, šedá hniloba, rez. Snižuje toxicitu půdy po napařování nebo aplikaci chemikálií na ochranu rostlin obnovením mikroflóry půdy. Zvyšuje obsah bílkovin a kyseliny askorbové ve výrobcích o 20-30% a snižuje hladinu akumulace dusičnanů v ní o 25-40%. Lék musí být nejprve naředěn malým množstvím vody a poté upraven na požadovaný objem.

Spotřeba: 2 tablety na 10 litrů vody a 10 m2. m. povrch při zalévání rostlin; 2 tablety na 1 litr vody při postřiku rostlin (ošetřovaná plocha závisí na velikosti a listoví rostliny. Do roztoku se doporučuje přidat lepidlo (tekuté mýdlo) v množství 1 ml na 10 litrů. Pro preventivní ošetření se spotřeba sníží dvakrát. Alirin-B c roztoky jsou kompatibilní s biologickými přípravky, insekticidy, fungicidy, regulátory růstu rostlin. Rostliny je nutné zpracovávat pouze s čerstvě připraveným roztokem, nelze je skladovat. Při používání tohoto léku nepijte, nekuřte ani nejezděte. Práce s rukavicemi.

Zpracování půdy: Před výsadbou sazenic se do půdy aplikuje postřikovačem nebo konev a poté se smíchá (zorané) do hloubky 15-20 cm. Aplikace do jamek - v množství 200 g roztoku na jamku. (1 tableta / 1 litr vody). Během vegetačního období rostlin: rozlití půdy a zejména kořenové zóny rostliny roztokem léčiva - 2-3krát nebo mnohokrát s intervalem 5-7 dnů.

Postřik rostlin během vegetačního období: Preventivní postřik rostlin před nástupem příznaků nemoci, 2 - 3krát s intervalem 7 dnů. Terapeutické postřik rostlin, když se symptomy onemocnění objeví 2-3krát v intervalu 5-7 dnů, dokud symptomy nemoci úplně nezmizí.

Ošetření půdy před zasetím semen: léčivo se aplikuje na půdu pomocí postřikovače nebo konve a poté se smísí (zorané) do hloubky 15-20 cm před setím 1 tab / 1l. Ochranná doba: 7-20 dnů při jednom ošetření. Doporučuje se pravidelné ochranné ošetření biologickým přípravkem Alirin-B každých 7 dní. Míra dopadu: od okamžiku aplikace na semena a sadbový materiál; při postřiku rostlin - od okamžiku ošetření. Skladovací podmínky 3 roky při teplotách od -30 ° C do +30 ° C (bez přerušení balení). Producent LLC "AgroBioTechnology", Rusko.

Re: Alirin, Gamair, Glyokladin

Zveřejněno uživatelem lapirula dne 18. srpna 2012 15:42

Gamair je biologický baktericid založený na přírodní bakterii Bacillus subtilis M - 22 VIZR, který zabraňuje skvrnám listů, bakteriální hnilobě, strupovitosti, monilióze, bakteriální rakovině, vaskulárním a mukózním bakteriozám. Účinná látka: Bacillus subtilis, kmen M-22 VIZR, titr 109 CFU / g. Preparativní forma: tablety. Účel:
1.Pěstování hlíz brambor;
2.Vyplňování rostlin pod kořenem;
3. Postřik rostlin.
Požadovaný počet tablet je rozpuštěn v nepotravinářské nádobě v malém množství teplé vody, pak je přiveden na požadovaný objem vodou přímo v nádobě postřikovače.

Doporučené míry spotřeby a způsob aplikace. Tablety se rozpustí ve 200 až 300 ml vody, promíchají se a pracovní roztok se upraví na požadovaný objem. Při stříkání přidejte do pracovního roztoku lepidlo (tekuté mýdlo atd.) V množství 1 ml na 10 litrů roztoku a znovu promíchejte. Během zpracování protřepejte postřikovač. Gamair je snad nejlepší vývoj posledních let, prevence a léčba nejširší škály hubových chorob, až po černou skvrnu růží. Tento lék má schopnost potlačit obrovské množství nemocí, Gamair se vypořádá s téměř vším, ať už jde o skleník nebo otevřený terén. Kompatibilní s Alirinem. Používá se téměř na všech zahradních rostlinách: kamenné ovoce, pomerančové ovoce, bobule (jahody), zelenina, květiny (růže).

Gamair patří do řady biologických přípravků pro potlačování patogenů plísňových chorob na všech druzích zahradních plodin, pokojových rostlin a v půdě..
Používají se jako terapeutická a profylaktická činidla. Léky mají vysokou biologickou účinnost a nezpůsobují závislost na patogenech, přispívají k obnově prospěšné mikroflóry v půdě a rostlinách, nejsou fytotoxické, bezpečné pro člověka, zvířata, ryby, včely, prospěšný entomofauna a životní prostředí (IV třída nebezpečnosti), odstraňují půdní toxicitu po aplikaci agrochemikálií. Všeobecné informace o použití: Nanášejte postřikem na rostliny nebo zavlažováním pomocí konve na půdu, do děr a pod kořen. Při stříkání musí být k roztoku přidáno lepidlo (tekuté mýdlo atd.) V množství 1 ml na 10 litrů. V případě vážného poškození rostlin během vegetačního období se doporučuje střídání chemickými fungicidy.

Pozornost! Připravenou pracovní tekutinu použijte ve stejný den! Pro dosažení nejlepšího výsledku se doporučuje použít lék Gamair, tab v kombinaci s biologickými produkty Alirin-B, tab. a Glyocladin tab. Přípravky se vzájemně doplňují a účinně chrání rostliny před setím semen až do sklizně! K roztoku lze přidat tekuté mýdlo 1 ml na 10 litrů nebo lepší stimulanty Epin, Zircon, HB-101. S profylaxí snižte spotřebu dvakrát.

Kompatibilita: Gamair je kompatibilní s mikrobiologickými přípravky na ochranu rostlin, regulátory růstu, hnojivy, chemickými herbicidy, insekticidy a fungicidy. Není kompatibilní s fitolavinem a jinými baktericidy!

Bezpečnost životního prostředí: vysoká účinnost, absence fytotoxicity, podporuje obnovu prospěšné mikroflóry v půdě a rostlinách, nezpůsobuje závislost na patogenech, stimuluje růst a imunomodulační účinek, odstraňuje půdní toxicitu po aplikaci agrochemikálií.

Výhody Gamair, záložka:
1. Účinně potlačuje vývoj patogenů;
2. V důsledku aplikace získáte ekologické a bezpečné výrobky;
3. podporuje zvýšenou produktivitu;
4. Zvyšuje obsah vitamínů v produktech;
5. Zelenina, ovoce a bobule pěstované pomocí biologického produktu Gamair jsou šťavnatější, aromatičtější, chutnější a zdravější;
6. Lék ve formě tablet je velmi pohodlný a snadno použitelný;
7. Bezpečný pro lidi, zvířata, ptáky, životní prostředí.

Ochranná doba: 7-20 dnů při jednom ošetření. Doporučuje se pravidelné ochranné ošetření biologickým přípravkem Gamair, tab. každých 7 dní.

Míra dopadu: od okamžiku aplikace na semena a sadbový materiál; při postřiku rostlin - od okamžiku ošetření.

Bezpečnostní opatření při práci, přepravě, používání a skladování pesticidů: Při používání nepijte, nekuřte ani nejezte. Práce s rukavicemi. K přípravě pracovního roztoku nepoužívejte nádobí. Uchovávejte mimo dosah dětí a domácích zvířat. Je zakázáno uchovávat a přepravovat potraviny, krmiva a léky.

Třída nebezpečnosti: 4 (nízkorizikový lék). Skladovací podmínky 3 roky při teplotách od -30 ° C do +30 ° C (bez přerušení balení). Producent LLC "AgroBioTechnology", Rusko.